5 μοναδικές ιδέες για παρτέρια κήπου!

0

Ενσωματωμένα παρτέρια

Τα ενσωματωμένα και υπερυψωμένα παρτέρια είναι απλά τέλεια για να φυτέψεις τα λουλούδια σου. Μπορείς να δημιουργήσεις τέτοιου είδους παρτέρια τα οποία μπορούν να είναι φτιαγμένα από ξύλο, πέτρα, ή και δέματα από άχυρα.

Μπορείς να τα κάνεις απλά ή να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου και να τα κάνεις όσο πιο ευφάνταστα γίνεται. Το κόστος του εξαρτάται από το πως εσύ θα τα διαμορφώσεις. Το καλό με τα παρτέρια είναι πως δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να συντηρηθούν.

Ένα από τα πλεονεκτήματα τους είναι πως μπορείς τα τοποθετήσεις όπου εσένα σου αρέσει. Μπορείς ακόμη να τα κάνεις να είναι και φορητά. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι πως μπορείς να ελέγξεις το πόσο χώμα και νερό θα έχουν τα φυτά σου.

Επίσης, δεν θα χρειάζεται να σκύβεις συνέχεια με αποτέλεσμα να σε πονάει η μέση σου, όπως γίνεται συνήθως. Εάν κάνεις φαρδιές τις άκρες θα μπορείς να κάθεσαι κιόλας. Τι καλύτερο από αυτό;

Μεταλλικά παρτέρια

Άλλο ένα καλό που έχουν τα παρτέρια είναι πως όταν έχει κρύο και χιόνι δεν θα επηρεάζονται τόσο πολύ. Επίσης, το χώμα θα ζεσταίνεται νωρίτερα την άνοιξη και θα μπορείς να φυτεύεις γρηγορότερα από πριν.

Το καλό που έχει το μέταλλο είναι πως η ζέστη μπορεί να διατηρείται για περισσότερο καιρό. Επίσης μπορείς να του δώσεις ότι σχήμα θες και μπορείς να φυτέψεις οτιδήποτε θες, όπως για παράδειγμα λεβάντα.

Τετράγωνα παρτέρια

Τα υπερυψωμένα τετράγωνα παρτέρια είναι ιδανικά για να φυτέψεις τα λαχανικά σου. Επίσης μπορείς να ελέγξεις το πόσο χώμα θα έχει αλλά και την ποιότητα του. Ένα άλλο καλό που έχουν αυτά τα παρτέρια είναι πως οι ρίζες μπορούν να μεγαλώνουν ανενόχλητες.

Ακόμη και 6 με 8 εκατοστά είναι αρκετά για να για να περάσει το νερό και να μπορέσουν να αναπνεύσουν τα υπέροχα λαχανικά που θα έχεις φυτέψει. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις πολλά και διαφορετικά παρτέρια στον ίδιο χώρο.

Έλικας γεμάτος με βότανα και μυρωδικά

Ένα παρτέρι σε σχήμα έλικα στον κήπο σου είναι η τελευταία λέξη της μόδας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να αυξήσεις την περιοχή που φυτεύεις χωρίς να πιάνει πολύ χώρο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα υλικά.

Κάποια από τα υλικά μπορούν να είναι πέτρα, τούβλο, ξύλο ή και απλά χώμα. Είναι ένα ασυνήθιστο σχέδιο που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα. Τα βότανα και τα μυρωδικά είναι μια επιλογή. Μπορείς βέβαια να φυτέψεις ότι εσύ θες.

Ταΐστρες παρτέρια

Ένας άλλος έξυπνος τρόπος για να δημιουργήσεις παρτέρια είναι οι ταΐστρες. Μπορείς να τις γεμίσεις με χώμα και να ξεκινήσεις να φυτεύεις. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να ανοίξεις κάποιες τρύπες στην κάτω πλευρά.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να περνάει το νερό και να μην μένει μέσα. Εάν επιλέξεις μεταλλικές ταΐστρες για παρτέρια τότε μπορείς να δημιουργήσεις μια βιομηχανική εμφάνιση. Επίσης την άνοιξη το χώμα θα είναι ζεστό.

Μην ξεχνάς ότι ανάλογα με το τι θα φυτέψεις θα χρειάζεται και το αντίστοιχο πότισμα. Κάποια φυτά χρειάζονται περισσότερο πότισμα και άλλα λιγότερο πότισμα. Υπάρχουν πολλές ιδέες για να δημιουργήσεις τα παρτέρια που θες. Απλά βάλε φαντασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here