6 Μοναδικές αλλαγές χρώματος στο εξωτερικό του σπιτιού σας

0
εξωτερικός χώρος χρώμα

Είτε το γνωρίζετε είτε όχι, η εξωτερική εμφάνιση του σπιτιού σας είναι επέκταση της προσωπικότητας του καθενός. Η εμφάνιση του λέει πολλά για εσάς και ετσι σας γνωρίζουν οι γείτονες σας. Οι εμφανείς υποδομές, οι αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες αλλά και το χρώμα του σπιτιού σας, είναι μερικοί τρόποι να αναδείξετε την ομορφιά του.

Αν κοιτώντας το εξωτερικό του σπιτιού σας σκέφτεστε “χρειάζεται μια αλλαγή”, βάφοντας το είναι ο πιο προσιτός και οικονομικός τρόπος για να ξεκινήσετε. Από κάτι απαλό στο μάτι μέχρι τα πολύ έντονα χρώματα, εδώ θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για να βρείτε τι σας ταιριάζει.

Αξιολογήστε την προσωπικότητα του σπιτιού σας

Όπως και η αγαπημένη σας διαρρύθμιση σε μια ντουλάπα, έτσι και το σπίτι σας έχει προσωπικότητα. Αυτή μπορεί να διαμορφωθεί από την γειτονιά σας, τις συνήθειες της οικογένειας σας ή ακόμα και από την γεωγραφική θέση στην οποία ζείτε.

Όταν διαλέγετε χρώμα για το σπίτι σας θα πρέπει αυτό να αντανακλά την προσωπικότητά του. Ένα επιβλητικό σπίτι απαιτεί δυνατά χρώματα. Σε ένα εκλεπτυσμένο ή χαμηλών τόνων σπίτι λειτουργεί καλύτερα μια παλέτα απαλών χρωμάτων. Όσο για το μοντέρνο σπίτι, τα χρώματα χωρίς αναμείξεις το κάνουν να ξεχωρίζει.

εξωτερικός χώρος προσωπικότητα

Καθορίστε λοιπόν πρώτα πως θέλετε να “νιώθει” το σπίτι σας και αυτό θα σας οδηγήσει στο κατάλληλο χρώμα για την προσωπικότητα του σπιτιού σας.

Πάρτε ιδέες από την αρχιτεκτονική του κτιρίου

Η ομορφιά της αρχιτεκτονικής είναι η δυνατότητα να δίνει χαρακτήρα, λεπτομέρειες, υφή και χρώμα για να αναδείξει μια περιοχή του σπιτιού σας. Μια περιοχή που μπορεί να είναι μοναδική όχι μόνο στο κτίριο σας αλλά και στην γειτονιά.

εξωτερικός χώρος αρχιτεκτονική

Αν για παράδειγμα το σπίτι σας είναι μια παλιά Μεσογειακή βίλα, ένα παλαιωμένο λευκό με λεπτομέρειες τερακότας σε διάφορα σημεία είναι ιδανικός συνδυασμός. Ακόμα, το ηλιοκαμένο καφετί είναι εξαιρετικό για τις άκρες της οροφής και διάφορες γωνίες.

Αφήστε την φύση να σας βοηθήσει να διαλέξετε χρώμα

Ο χώρος που περιβάλλει το σπιτιού σας μπορεί να έχει αντίκτυπο στην επιλογή σας με πολύ όμορφο τρόπο. Παραλιακά σπίτια, τροπικού κλίματος εμπνευσμένα σπίτια ή σπίτια φτιαγμένα στο βουνό. Όλα χρησιμοποιούν το περίγυρο και την βλάστηση για να αναδείξουν τα χρώματά τους.

εξωτερικός χώρος φύση

Χρησιμοποιήστε χρώματα που βρίσκονται ήδη στην φύση γύρω σας. Αχνό λευκό του ουρανού, γαλάζιο της θάλασσας και φυσικά διάφορες αποχρώσεις πράσινου, καφέ και κίτρινου που εμπνέονται από το χώμα και τα δέντρα.

Αναδημιουργήστε έναν εξωτερικό χώρο από αναμνήσεις διακοπών

Για πολλούς οι διακοπές είναι ένα κομμάτι της ζωής που μένει στην ανάμνηση μας σαν τα χρώματα και τα κτίρια που έχουμε επισκεφθεί. Χρησιμοποιήστε αυτές τις αναμνήσεις για να δημιουργήσετε κάτι τολμηρό και πρωτότυπο σε μέρος ή ολόκληρο τον εξωτερικό σας χώρο.

Πολλά σπίτια σε νησιά έχουν έντονα και ευφάνταστα χρώματα. Μερικά από αυτά είναι το τιρκουάζ, ροδακινί, κίτρινο του ήλιου, κοραλλί και λιλά. Ο συνδυασμός των χρωμάτων αυτών δίνει φαντασμαγορικό αποτέλεσμα και σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα!

Σημαντική λεπτομέρεια στην συγκεκριμένη τεχνική είναι να προσέξετε μην γίνει το σπίτι σας εντελώς παράταιρο με τα υπόλοιπα της γειτονιάς.

Χρησιμοποιήστε ιστορικό χαρακτήρα για ιδέα χρωματισμού

Αν ζείτε σε μια ιστορική γειτονιά με κτίρια τύπου Βικτοριανό ή Τούντορ, τότε είναι απολύτως απαραίτητο να κρατήσετε τον αυθεντικό χαρακτήρα του σπιτιού σας ακέραιο. Ενώ το σπίτι σας μπορεί να είναι για εκατοντάδες χρόνια στην οικογένεια, η επιλογή χρώματος είναι πάντα δύσκολη για τον μέσο άνθρωπο.

Μην διστάσετε να συμβουλευτείτε αρχιτέκτονες της περιοχής σας να κάνουν την έρευνα για εσάς. Αν πάλι υπάρχει δημοτική βιβλιοθήκη, μπορείτε να αναζητήσετε το παρελθόν της περιοχής σας ώστε να καταλήξετε σε κάτι ακριβές.

εξωτερικός χώρος ιστορικός χαρακτήρας

Η λιγότερο επώδυνη λύση φυσικά είναι να επικοινωνήσετε με κατασκευαστές χρωμάτων και να ζητήσετε να δείτε προεπιλεγμένες παλέτες για τον τύπο του σπιτιού σας.

Φτιάξτε το συνδυασμό που σας αρέσει μέσω των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε

Η επικάλυψη και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε στον εξωτερικό σας χώρο μπορούν να είναι μια παλέτα χρωμάτων από μόνα τους! Τα τούβλα, ο στόκος και το τσιμέντο, δημιουργούν από μόνα τους ωραίους συνδυασμούς.

Διαλέγοντας τα υλικά για να χτίσετε σας δίνει από μόνο του μια ιδέα για τον χαρακτήρα και το χρώμα που θέλετε να ακολουθήσετε. Φροντίστε όμως να είναι επιλογές που θα ταιριάζουν με το περιβάλλον σας.

εξωτερικός χώρος συνδιασμοί

Για παράδειγμα αν έχετε δέντρα κοντά στο σπίτι σας, μπορείτε να συνδυάσετε τούβλα χρώματος σκούρο κίτρινο με γκρι τσιμέντο και κεραμίδια στο χρώμα του ξύλου. Η ποικιλία στα χρώματα των υλικών είναι αρκετά μεγάλη στην αγορά για να δημιουργήσετε αυτό που πραγματικά σας αρέσει και σας αντιπροσωπεύει!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here