4 οικονομικοί τρόποι να ανανεώσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας

0
ανανέωση εσωτερικού χώρου

Η καινούρια χρονιά έρχεται και όλοι θέλουμε να νιώσουμε εκείνο το αίσθημα ανανέωσης. Ευκαιρία λοιπόν να κοιτάξετε τους χώρους εντός του σπιτιού σας απο μια εντελώς νέα οπτική.

Με αυτό κατά νου, έχουμε να σας προτείνουμε 4 οικονομικές λύσεις για να διαμορφώσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας χωρίς να ξοδευτείτε ιδιαίτερα ή και καθόλου. Δεν χρειάζεται να τις εφαρμόσετε όλες. Μια με δύο απο αυτές αρκούν για να πειραματιστείτε και να αλλάξει μαζί με το σπίτι και η διάθεσή σας.

ανακαίνιση σπιτιού

Αλλαγή διάταξης

Αυτός ο τρόπος είναι πραγματικά αγαπητός απο πολλούς διότι δεν στοιχίζει τίποτα! Αν έχετε βαρεθεί τον τρόπο που δείχνει ένα απο τα δωμάτιά σας, ένας τρόπος να του δώσετε και πάλι ζωή είναι να ανανεώσετε την διαρύθμισή του.

anakainisi esoterikou xorou

Δοκιμάστε μια ανακατάταξη των επίπλων σας. Χαλάστε την παρούσα διάταξή τους και σκεφτείτε νέους πιο δημιουργικούς τρόπους για να διαμορφώσετε τον χώρο σας. Μην αρκεστείτε σε ό,τι υπάρχει στο συγκεκριμένο δωμάτιο. Έπιπλα άλλων δωματίων μπορούν να ταιριάξουν στο καινούριο μοτίβο που δοκιμάζετε!

Δώστε έντονο χρώμα

Τα δυνατά χρώματα είναι η τάση της εποχής. Μπορείτε λοιπόν να την ακολουθήσετε χωρίς να ξοδευτείτε υπερβολικά. Όπως πάντα, τα τολμηρά στο μάτι αξεσουάρ είναι φθηνά.

Δοκιμάστε να αλλάξετε καλύμματα στα μαξιλάρια του καναπέ σας ή να προσθέσετε ένα χαλί με έντονο χρώμα στον χώρο σας. Οι κουρτίνες είναι πάντα μια καλή αλλαγή στον χώρο εφόσον αλλάξετε το χρώμα τους.

Εναλλακτικά, αν θέλετε κάτι πιο μόνιμο, αναλογιστείτε να δώσετε έμφαση στο χρώμα του τοίχου σας. Ακόμα πιο τολμηρή ιδέα είναι να δώσετε πιο έντονο χρώμα στα έπιπλα σας. Το ύφασμα και το χρώμα είναι τα πιο φιλικά για την τσέπη σας υλικά.

Άλλη μια λύση είναι να βάψετε τις εσωτερικές πόρτες με κάτι έντονο που θα κάνει αντίθεση με τους τοίχους. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα που θα σας δώσει αισθητικά και φυσικά θα ανανεώσει και την διάθεσή σας.

Δώστε προσωπικότητα

Ένα μεγάλο αντικείμενο που θα τραβήξει τα βλέμματα μπορεί πραγματικά να αλλάξει την οπτική ενός δωματίου. Αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως ένα χονευτό τζάκι στον τοίχο, δείχνουν υπέροχα αν υπάρχουν. Αν όχι, μπορείτε να βάλετε την δική σας πινελιά.

Αγοράζοντας ένα έργο τέχνης δηλώνετε το παρών στην διαμόρφωση του χώρου με την δική σας επιλογή. Ένας μεγάλος καθρέφτης, ομορφαίνει και μεγαλώνει τον χώρο. Ακόμα και ένα πολύχρωμο χαλί θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες σας.

χρωματισμός κουζίνας

Το κλειδί τις τακτικής αυτής είναι δημιουργήσετε οπτικό ενδιαφέρον για εκείνους που εισέρχοντε στο δωμάτιο. Αν έχετε ένα ή παραπάνω απο τα υλικά που αναφέραμε μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Με την βοήθεια λίγου χρώματος θα βρείτε σίγουρα το αποτέλεσμα που σας αρέσει.

Σε περίπτωση που πρέπει να αγοράσετε κάτι απο τα παραπάνω, μη διστάσετε να κοιτάξετε στα μεταχειρισμένα. Εκτός απο οικονομικά, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πετύχετε ένα αντικείμενο ομορφότερο απο εκείνα των μαγαζιών ή των εκθέσεων!

Αφαιρέστε υπάρχον αντικείμενα

Αυτή είναι άλλη μια πρόταση με το προτέρημα οτι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε τίποτα. Την συγκεκριμένη μέθοδο ακολουθούν συχνά επαγγελματίες διακοσμητές. Η επιλογή του να κρατήσεις ένα αντικείμενο στον χώρο ή να το αφαιρέσεις είναι δύσκολη όμως και χρειάζεται υπομονή.

Πολλές φορές ένα ήδη όμορφο σύνολο υπερκαλύπτεται με αντικείμενα που προσθέτονται με την πάροδο των ετών. Παρατηρείστε προσεκτικά μετά την αφαίρεση ενός αντικειμένου. Δεν θέλετε κενά σημεία στη διαρύθμιση του δωματίου.

ανακαίνιση μπάνιου

Το πιο σημαντικό στη μέθοδο αυτή είναι να κοιτάξετε πρώτα την χρησιμότητα των στοιχείων που αφαιρούντε ή παραμένουν στον χώρο. Δεύτερο λόγο έχει η ομορφιά του αντικειμένου.

Όταν τελικά αφαιρέσετε κάτι απο ένα δωμάτιο, δοκιμάστε να το προσθέσετε σε κάποιο άλλο και το αντίστροφο. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε. Μια μικρή αλλαγη μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη συνολική αισθητική του σπιτιού σας.

Γενικά η ανανέωση ενός ή περισσότερων χώρων στο σπίτι χρειάζεται φαντασία, δημιουργικότητα και χρόνο. Επενδύοντας λίγο απο τον ελεύθερο χρόνο σας στο να κάνετε το μέρος που ζείτε ομορφότερο, σίγουρα θα σας ανανεώσει!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here