Baxi: Ένα εργοστάσιο με παράδοση και όραμα

0
baxi

Το εργοστάσιο της ΒΑΧΙ βρίσκεται στη Βόρεια Ιταλία κοντά στη Βενετία και συγκεκριμένα στην πόλη Bassano Del Grapa.

Πρόκειται για ένα εργοστάσιο με μεγάλη παράδοση που πρωτοξεκίνησε να λειτουργεί το 1925 σαν εργοστάσιο παραγωγής επισμαλτωμένων σκευών, όταν η αυστριακή οικογένεια Westen ίδρυσε το εργοστάσιο Smalterie Metallurgiche Venete, ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής επισμαλτωμένων προϊόντων, όπως ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες και μπανιέρες, καθώς και προϊόντα θέρμανσης, όπως θερμαντικά σώματα από χάλυβα. Μετά το 1950 η γκάμα των προϊόντων επεκτείνεται με την παραγωγή εστιών και κουζινών αερίου.

Στο τέλος της δεκαετίας του ’70 όταν και η εταιρεία εξαγοράζεται από τον όμιλο ZANUSSI, εστιάζεται η παραγωγή στον τομέα της θέρμανσης με αποτέλεσμα η να γίνει ένα από τα πρώτα εργοστάσια παραγωγής οικιακών συσκευών φυσικού αερίου, με την παραγωγή λεβήτων αερίου.

Baxi – Προϊόντα υψηλών προδιαγραφών

Τα υψηλών προδιαγραφών προϊόντα σε συνδυασμό με την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, που ήταν σε άνθιση εκείνη την περίοδο, εδραιώνουν την παρουσία της εταιρείας στον χώρο. Στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα, η εταιρεία συνεχίζει με άριστα αποτελέσματα εδραιώνοντας την παρουσία της σε όλη την Ιταλική επικράτεια. Μετά την εξαγορά της από την OCEAN ξεκινά η επέκτασή της και σε ξένες αγορές.

Το 1999 πραγματοποιείται η ένταξή της στον βρετανικό όμιλο επιχειρήσεων BAXI GROUP, εταιρεία με ηγετική θέση στην Ευρώπη στον τομέα της θέρμανσης, ενώ το 2009, το De Dietrich Remeha Group και η Baxi Group ανακοινώνουν τη δημιουργία του BDR Thermea.

Ήδη από το 1999 και λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας σε συνδυασμό με το εξελιγμένο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας, είχε ξεκινήσει η κατασκευή των πρώτων λεβήτων της σειράς Luna που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η σειρά αυτή έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον χώρο και αποτελεί συνώνυμο της υψηλής ποιότητας κατασκευής καθώς και της τεχνολογίας αιχμής που ενσωματώνει.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ήδη από το 2002 η ΒΑΧΙ έχει κατασκευάσει μοντέλα συμπύκνωσης τα οποία και συνεχώς εξελίσσει μέχρι και σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα τελευταία 15 χρόνια, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας έχει κατοχυρώσει περισσότερες από 44 πατέντες ενώ τα προϊόντα της διαθέτουν περισσότερες από 24 διεθνής πιστοποιήσεις.

Σήμερα η ΒΑΧΙ έχει κατασκευάσει συνολικά περίπου 10 εκατομμύρια επίτοιχους λέβητες αερίου, έχει παγκόσμια παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες και διαθέτει 900 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της. Πουλά περίπου μισό εκατομμύριο λέβητες κάθε χρόνο ενώ ο ετήσιος τζίρος της εκτιμάται στα 235 εκατομμύρια ευρώ το 63% των οποίων προέρχεται από εξαγωγές.

Το εργοστάσιο διαθέτει 13 γραμμές παραγωγής επιτοίχιων λεβήτων αερίου, 1 γραμμή παραγωγής επιδαπέδιων λεβήτων και 1 γραμμή παραγωγής ανταλλακτικών και παρελκομένων. Η ηγετική θέση που κατέχει η ΒΑΧΙ οφείλεται τόσο στην μακρόχρονη παράδοσή της όσο και στο γεγονός ότι παραμένει πιστή στις αξίες και στο όραμά της.

Μερικές από τις πιο βασικές αξίες αναφέρονται παρακάτω

Άριστη εξυπηρέτηση

Θεμελιώδες στοιχείο της σχέσης της με τον πελάτη. Η εταιρεία BAXI δίνει μεγάλη προσοχή στις ανάγκες των πελατών της, ακούγοντας και προσπαθώντας να ικανοποιήσει την ανάγκη τους για άνεση και ευκολία.

Ευελιξία

Με το ευρύ φάσμα των προϊόντων της, η εταιρεία BΑΧΙ είναι σε θέση να ανταποκριθεί γρήγορα στις απαιτήσεις της αγοράς με την πιο σωστή λύση για τα προϊόντα θέρμανσης. Αυτό το επιτυγχάνει χρησιμοποιώντας εξειδικευμένους μηχανικούς που ασχολούνται αποκλειστικά με την έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και με τις σημαντικές επενδύσεις που έχει κάνει στο τμήμα νέων τεχνολογιών. Έτσι τα προϊόντα BΑΧΙ χαρακτηρίζονται από υψηλή τεχνολογική αξία, μέγιστη απόδοση και αξιοπιστία. Η καινοτομία είναι συνυφασμένη με το όνομα ΒΑΧΙ που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις στον χώρο της θέρμανσης (Αντλίες θερμότητας, υβριδικά συστήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μονάδες συμπαραγωγής θέρμανσης και ηλεκτρισμού κλπ)

Υψηλή Απόδοση και Εξοικονόμηση ενέργειας

Η BΑΧΙ είναι μια από τις πιο προηγμένες και πρωτοποριακές εταιρείες. Ο σχεδιασμός των προϊόντων έχει σα γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση ενέργειας. Δε σταματά να βρίσκει λύσεις που να ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών της.

Τεχνολογίες όπως η συμπύκνωση των καυσαερίων, ο μεγάλος λόγος προσαρμογής ισχύος, η αυτορρύθμιση και η αυτόματη αναγνώριση καυσίμου GAC, οι προσαρμοζόμενοι κυκλοφορητές με απαέρωση και η αθόρυβη λειτουργία, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που συμβάλουν στην υψηλή απόδοση και την εξοικονόμηση των προϊόντων της.

Ποιότητα Κατασκευής

Όλοι οι λέβητες που κατασκευάζει χαρακτηρίζονται από την υψηλή ποιότητα κατασκευής χωρίς κανένα συμβιβασμό τόσο στις πρώτες ύλες όσο και στους προμηθευτές καθώς και ο ενδελεχής ποιοτικός έλεγχος στο 100% της παραγωγής εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα κατασκευής των προϊόντων.

Κώδικας Δεοντολογίας

Η εταιρεία έχει υιοθετήσει τον Κώδικα Δεοντολογίας και το μοντέλου της Οργάνωσης, Διαχείρισης και Ελέγχου. Για να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν καλύτερα σε ολόκληρο το αστικό και οικονομικό πλαίσιο σχετικά με σωστή και διαυγή συμπεριφορά, η BAXI SPA υιοθέτησε τον Κώδικα Δεοντολογίας των εταιρειών.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στα πλαίσια έγκρισης του Μοντέλου Οργάνωσης, Διαχείρισης και Ελέγχου, που ιδρύθηκε σύμφωνα με το νόμο για τη διοικητική ευθύνη των φορέων. Ο Κώδικας Δεοντολογίας είναι το έγγραφο που περιέχει τις ηθικές αρχές – όπως η εντιμότητα, η πίστη, η ακεραιότητα και η διαφάνεια – που εμπνέουν την καθημερινή συμπεριφορά μας στην επιχείρηση και εν γένει την πορεία των εργασιών σε όλες τις μορφές της καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία, την αξιοπιστία και τη θετική εικόνα της εταιρείας BAXI SPA.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής για τη διαχείριση της εταιρείας BAXI SPA, καθώς και στους εξωτερικούς συνεργάτες που εργάζονται για την επίτευξη των εταιρικών στόχων. Η απουσία τήρησης των διατάξεων του κώδικα δεοντολογίας θα μπορούσε να βλάψει την εικόνα της εταιρείας.

Περιβάλλον και Ασφάλεια

Η εταιρεία BAXI αναγνωρίζει ως στρατηγικούς της στόχους:

  • Την προστασία του περιβάλλοντος
  • Την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων
  • Την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την ποιότητα των προϊόντων της

Η εταιρεία καταβάλλει συνεχώς προσπάθειες για την εφαρμογή και βελτίωση των παραπάνω με σκοπό την ικανοποίηση των πελατών της.

Ανθρώπινο Δυναμικό

Η πιο ισχυρή ομάδα πριν και μετά την πώληση, πριν και μετά την εγκατάσταση, πριν το πρόβλημα και πάντα με λύσεις.
Στην Ελλάδα ο οίκος ΒΑΧΙ αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία ΥΔΡΟΜΑΡΙΝ Α.Ε. η οποία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά (2015, 2016 και 2017) τον έχει φέρει στην πρώτη θέση στην Ελλάδα σε πωλήσεις κατέχοντας μάλιστα το 24% περίπου του μεριδίου της αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here