Χώρος κάτω από τη σκάλα και πως να τον χρησιμοποιήσεις

0
Χώρος κάτω από τη σκάλα

Δημιουργικές χρήσεις για τον χώρο κάτω από τη σκάλα

Σε ένα μικρό σπίτι ή διαμέρισμα όλοι οι χώροι είναι εξίσου χρήσιμοι από το μικροσκοπικό μπάνιο μέχρι και το στενό χωλ. Αυτό βέβαια σημαίνει πως πρέπει να γίνεις πολύ δημιουργικός με το πως θα αποθηκεύσεις τα πράγματα σου.

Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Εάν έχεις χώρο κάτω από τη σκάλα σου δεν σημαίνει πως πρέπει να το αφήσεις αναξιοποίητο. Μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα με αυτό τον χώρο.

χώρος κάτω από τη σκάλα δημιουργικές ιδέες

Εάν είσαι αρκετά τολμηρός μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις και σαν κάβα για τα κρασιά σου. Μην αφήσεις αυτόν τον χώρο να πάει στράφι. Μπορείς να φτιάξεις είτε κάτι μόνος σου είτε να προσλάβεις κάποιον σχεδιαστή για να βρείτε μαζί τη λύση. Ας δούμε λοιπόν τρόπους για να διαμορφώσεις τον χώρο κάτω από τη σκάλα σου.

Δημιούργησε ένα κήπο

Εάν έχεις κάποια φυτά που δεν χρειάζονται πολύ φως τότε μπορείς να φτιάξεις κάτω από τη σκάλα έναν ειδικό χώρο για αυτά. Πρώτα θα φτιάξεις τα ράφια, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, και μετά μπορείς να προσθέσεις τα λουλούδια σου.

διακόσμηση χώρου στην σκάλα

Επίσης μπορείς να προσθέσεις οποιοδήποτε διακοσμητικό στοιχείο εσύ επιθυμείς για να ομορφύνεις τον χώρο. Όπως βλέπουμε καλάθια και βιβλία που απλά θα μεταμορφώσουν αυτόν τον χώρο σε ένα μικρό παράδεισο.

Δημιούργησε μια βιβλιοθήκη

Όπως βλέπουμε και εδώ, έχουν τοποθετηθεί ράφια και έχουν φτιάξει μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη κάτω από τη σκάλα. Έχουν δημιουργήσει μια αρμονία σε συνδυασμό με την τραπεζαρία και τα διακοσμητικά αντικείμενα που έχουν επιλέξει.

δημιουργία βιβλιοθήκης

Εάν έχεις βιβλία που τα τρώει η σκόνη μέσα σε κούτες, ήρθε η ώρα για να φέρεις στο επίκεντρο και να τα ξαναχρησιμοποιήσεις.

Δημιούργησε ένα μίνι μπαρ

Εάν σου αρέσει η διασκέδαση και καλείς αρκετά συχνά φίλους στο σπίτι, τότε μπορείς να φτιάξεις ένα μίνι μπαρ. Με αυτό το μίνι μπαρ μπορείς να φτιάξεις οτιδήποτε εσύ επιθυμείς γιατί έχει αρκετό χώρο για να τοποθετήσεις τα αγαπημένα σου ποτά.

δημιουργία μίνι μπαρ

Αποθηκευτικός χώρος

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τον χώρο κάτω από τη σκάλα σαν αποθηκευτικό χώρο. Είναι πολύ εύκολο για να το φτιάξεις γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι συρτάρια.

σκάλα αποθηκευτικός χώρος

Με αυτόν τον τρόπο θα αξιοποιήσεις τον χώρο και θα αποθηκεύεις πράγματα που αλλιώς δεν θα είχες που να τα βάλεις.

Φτιάξε ένα χώρο για να δουλεύεις

Η Μελίσσα χρησιμοποίησε αυτόν τον χώρο πολύ έξυπνα και έφτιαξε έναν μοντέρνο χώρο όπου τοποθέτησε το γραφείο της. Δεν χρειάζεται να κάνεις υπερβολές, αγόρασε ένα απλό γραφείο. Εάν θες να το πας ένα βήμα πιο πέρα φτιάξε μια μικρή εσοχή διαβάσματος, όπως ακριβώς έκανε και η Μελίσσα.

γραφείο κάτω από τη σκάλα

Διακοσμητικά

Εάν ήθελες ένα χώρο για να βάλεις διακοσμητικά στοιχεία, όπως είναι τα μπιμπελό, τότε αυτός ο χώρος είναι ιδανικός. Μπορείς να τοποθετήσεις οτιδήποτε είναι σημαντικό για εσένα.

Διακοσμητικά χώρου

Τοποθέτησε ράφια και μετά βάλε ότι εσύ θέλεις. Εδώ παρατηρούμε και μια αντίθεση, μαύρα ράφια και λευκά διακοσμητικά.

Αποθήκευσε τα κρασιά σου

Θα ήθελες να έχεις λίγη πολυτέλεια; Εάν η απάντηση είναι ναι τότε μπορείς να φτιάξεις μια κάβα για τα κρασιά σου. Μπορείς να βάλεις τα ράφια και μετά μια τζαμαρία μπροστά για να μπορείς να βλέπεις τη συλλογή σου.

κελάρι στην σκάλα

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δημιουργηθούν πολλές συζητήσεις για αυτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here