Κήποι Δανίας: 5 Απίθανες ιδέες κήπου από τη Δανία

0
κήποι

Ήπιοι χειμώνες, δροσερά καλοκαίρια και υπέροχα τοπία όπου η στεριά ενώνεται με τη θάλασσα, χαρακτηρίζουν τη Δανία. Στην Κοπεγχάγη η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου έχει 17 ώρες και 15 λεπτά. Η μικρότερη μέρα το χειμώνα διαρκεί μόλις 6 ώρες και 44 λεπτά.

Αυτές είναι οι συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι επίδοξοι κηπουροί. Οι κήποι στην Δανία είναι εκλεπτυσμένοι με φοβερό στυλ. Δίνουν μεγάλη έμφαση στην δομή, στο σχήμα και στα διακοσμητικά στοιχεία. Εδώ θα δείτε 5 ιδέες για τον κήπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι εσείς.

Θάμνοι από μπαμπού – Arrow Μπαμπου

Το arrow μπαμπού είναι αρκετά μικρό. Μπορεί να φτάσει το μισό μέτρο και ευδοκιμεί σε ψυχρά κλίματα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα είδη μπαμπού. Το συγκεκριμένο είδος απλώνεται υπόγεια και πιάνει λιγότερο χώρο σε σχέση με τα υπόλοιπα.

θάμνοι από μπαμπού

Στη φωτογραφία βλέπουμε το Pseudosasa Japonica να βγάζει τα πρώτα του φύλλα ακριβώς πάνω από το έδαφος και δημιουργεί ένα υπέροχο θέαμα. Εάν το κλαδέψεις σωστά θα διατηρήσει το σχήμα του και θα προσδίδει ομορφιά.

Κατανομή Κήπου

Η λέξη “Kolonihaver” σημαίνει κατανομή του κήπου. Δηλαδή, πως και που θα τοποθετήσεις τα φυτά στον κήπο σου. Με τον ερχομό της βιομηχανοποίησης τον 19ο αιώνα, είχαν δημιουργηθεί οι κοινόχρηστοι κήποι.

Αυτοί οι κήποι γίνονταν μεμονωμένοι και με αυτόν το τρόπο μπορούσες να ξεφύγεις από τον χαμό της πόλης. Στην Ευρώπη αυτού του είδους οι κήποι είναι πολύ διαδομένοι και αποτελούν σημείο συνάντησης.

κατανομή κήπου

Στην φωτογραφία βλέπουμε το Kolonihaver. Εδώ υπάρχει ένα μικρό σπίτι και ο κήπος συνορεύει με ένα άλλο σπίτι.

Κόκκινο Τριφύλλι

Είναι ένα αιωνόβιο φυτό, το οποίο μπορεί να γονιμοποιηθεί. Ταιριάζει υπέροχα με το κανονικό τριφύλλι που όλοι ξέρουμε και με την βρώμη. Το λουλούδι από το κόκκινο τριφύλλι το χρησιμοποιούν για φαρμακευτικούς σκοπούς χωρίς να ξέρουμε εάν όντως βοηθάει τους ανθρώπους.

κόκκινο τριφύλλι

Ξύλινοι Διάδρομοι

Οι ξύλινοι διάδρομοι είναι πολύ διαδεδομένοι και συνηθισμένοι. Όταν βλέπουμε τους ξύλινους διάδρομους μας έρχεται στο νου η αμμώδης παραλία, τα παγωτά και φυσικά ο ήλιος. Μπορείς να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα στον κήπο σου τοποθετώντας έναν ξύλινο διάδρομο.

ξύλινοι διάδρομοι

Κόκκινα κεραμίδια στην σκεπή

Τα αρχιτεκτονικά στοιχεία με χρώμα μπορούν να δώσουν μια διαφορετική όψη σε ένα καταπράσινο τοπίο από φύλλωμα. Τα κόκκινα κεραμίδια στην σκεπή είναι δημοφιλή στην Δανία από το 19ο αιώνα.

κόκκινα κεραμίδια

Μπορείς να τα δεις σε σπίτια στην πόλη ή σε εξοχικά που βρίσκονται περιτριγυρισμένα από χρυσαφένια γρασίδια ή μπροστά από την καταγάλανη θάλασσα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here