7 Βασικά εργαλεία για τον κήπο σας που πρέπει να έχετε

0
εργαλεία για τον κήπο

Είναι εύκολο να χάσετε τον λογαριασμό και να πάρετε παραπάνω εργαλεία για τον κήπο σας από όσα χρειάζεστε. Τα εργαλεία του κήπου πιάνουν όγκο και πολλές φορές κοστίζουν αρκετά.

Παραμένοντας στα βασικά και συντηρώντας τα κατάλληλα, είναι ένας τρόπος να περιορίσετε τα έξοδά σας και να κερδίσετε τα περισσότερα από την επένδυση που κάνατε να τα αγοράσετε.

Πάντα θα υπάρχουν μεγαλύτερα και καλύτερα εργαλεία στην αγορά, αλλά προτείνουμε να αρκεστείτε σε αυτά που πολύ απλά θα σας “κάνουν τη δουλειά”. Εδώ είναι μια λίστα από τα απαραίτητα για τον κήπο εργαλεία που κάθε σπίτι πρέπει να έχει.

Εργαλεία για τον κήπο – Γάντια

Ενώ η κηπουρική μπορεί να είναι ένα πανέμορφο χόμπι, μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα αγκαθωτό και λασπώδες συνονθύλευμα χωρίς τα κατάλληλα γάντια.

γαντια κηπου

Τα γάντια θα πρέπει να είναι ανθεκτικά αλλά όχι πολύ σκληρά. Ιδιαίτερα αν ασχοληθείτε με φύτεμα καρπών ή μετακίνηση μικρών δενδρυλλίων, θα θέλετε να νιώθετε ελευθερία στις κινήσεις των χεριών σας.

Δοκιμάστε το μέγεθος που σας ταιριάζει! Ένα γάντι που δεν ταιριάζει καλά στο χέρι σας μπορεί να προκαλέσει φουσκάλες ή ακόμα και τραυματισμό αν γλιστρήσει από το χέρι σας την λάθος στιγμή.

Προτιμήστε γάντια από αδιάβροχο και αναπνέων ύφασμα για μεγαλύτερη άνεση. Επίσης προτείνουμε τα γάντια σας να έχουν μακριές μανσέτες καθώς έτσι προστατεύεστε καλύτερα από γρατσουνιές σε καρπούς και χέρια.

Η αποθήκευση των γαντιών θα πρέπει να γίνεται σε μέρος σκιερό, χωρίς πολλή υγρασία και μακριά από έντομα.

Εργαλεία για τον κήπο – Ψαλίδια κλαδέματος

Πολλά φυτά έχουν την ιδιότητα 7 να μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα και να καταλαμβάνουν παραπάνω χώρο στον κήπο σας απο αυτόν που τους αναλογεί. Τα ψαλίδια κλαδέματος είναι ο τρόπος να περιορίσετε την τάση τους αυτή, αλλά και να τους δώσετε το σχήμα που εσείς επιθυμείτε.

ψαλιδια κλαδεματοσ

Υπάρχουν δύο ειδών ψαλίδια. Το ψαλίδι παλάμης και το ψαλίδι θάμνου “δύο χεριών”. Δεν επιβάλλεται η διαφορετική χρήση μεταξύ τους, ωστόσο όλοι γνωρίζουμε οτι είναι αρκετά βολικό να υπάρχουν και τα δύο ανάμεσα στα εργαλεία του κήπου.

Τα ψαλίδια παλάμης είναι τέλεια για κόψιμο μικρών κλαδιών απο μικρά δενδρύλλια τύπου τριανταφυλλιάς, γαρδένιας, αναπτυσσόμενης ελιάς ή λεμονιάς. Το ψαλίδι θάμνου βολεύει καλύτερα στο κλάδεμα φυτών που χρησιμοποιούμε για “φράχτες”. Μερικά από αυτά είναι το κίτρινο γιασεμί, το λεμονοκυπάρισσο και η βουκαμβίλια.

ψαλιδι κλαδεματος

Φροντίστε να τροχίζετε τα ψαλίδια σας συχνά για να αποφύγετε τον τραυματισμό των κλαδιών. Επίσης προτιμήστε λαβές απο αλουμίνιο ή συνθετικές ύλες που κάνουν τα εργαλεία αυτά ελαφρύτερα και ευκολότερα στη χρήση.

Τσουγκράνα

Ένα αποτελεσματικό εργαλείο σκαψίματος. Πολλές φορές θα βρείτε πιο εύκολο το σκάψιμο του κήπου σας με την τσουγκράνα παρά με το φτυάρι. Χρησιμοποιείται επίσης σαν εργαλείο σκουπίσματος φύλλων και κλαδιών μετά από κλάδεμα.

τσουγκράνα

Οι ελαφρώς κυρτές τσουγκράνες είναι καλύτερες για μάζεμα φύλλων σε σωρούς, ενώ οι ίσιες βολεύουν καλύτερα για σκάψιμο σε χώμα με πέτρες και σκληρό έδαφος. Προτείνουμε ισχυρά να πάρετε μια τσουγκράνα με χοντρά “δόντια” οι οποίες θα σας φανούν πιο χρήσιμες σε χώμα με πέτρες και ρίζες.

Φτυάρι

Τα τετραγωνισμένα φτυάρια με μικρές λαβές μπορούν να βγάλουν μεγάλο φόρτο εργασίας από τα χέρια σας, εξοικονομώντας χρόνο. Μπορείτε εύκολα να ανοίξετε τρύπες για φυτά, αλλά και να διαμορφώσετε το έδαφος του κήπου σας στο σχήμα που επιθυμείτε.

φτυαρι κηπου

Το φτυάρι είναι ένα εργαλείο που μπορεί να σας κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα σας αποζημιώσει σε βάθος χρόνου. Ακόμα δεν θα χρειαστεί να το αλλάξετε ποτέ μιας και η διάρκεια ζωής του είναι όσο και αυτή του κήπου σας!

Το ιδανικό φτυάρι για τον κήπο σας θα πρέπει να έχει ξύλινη λαβή για να απορροφά τους κραδασμούς. Μια πλαστική χειρολαβή βοηθάει να δώσετε περισσότερο δύναμη χωρίς να τραυματίσετε την παλάμη σας. Όσο για την κεφαλή του φτυαριού προτείνουμε το ατσάλι αφού είναι σκληρότερο και δεν σκουριάζει.

Τσάπα

Σε αντίθεση με το φτυάρι κήπου, η τσάπα έχει μακριά λαβή. Ανάλογα με το είδος του κήπου σας, η τσάπα χρησιμεύει για διάφορες εργασίες. Σε έναν κήπο λαχανικών για παράδειγμα, είναι ιδανικό εργαλείο για να σκάψετε σειρές από αυλάκια προετοιμάζοντας έτσι το φύτεμα.

τσαπα

Εκτός από σκάψιμο, μπορούμε επίσης να καθαρίσουμε ανεπιθύμητα χορτάρια που συνηθίζουν να φυτρώνουν με το πέρασμα του χρόνου. Ένα σύρσιμο της τσάπας κατά μήκος του κήπου μπορεί να μας γλιτώσει από ώρες ξεχορταριάσματος με τα χέρια!

Η τσάπα είναι ένα ογκώδες εργαλείο που θα καταναλώσει αρκετό χώρο στην αποθήκη σας, ωστόσο είναι απαραίτητη. Οι κεφαλές τις διαφέρουν σε πάχος, πλάτος και ακόνισμα. Διαλέξτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του δικού σας κήπου.

Λάστιχο κήπου και ρυθμιζόμενο στόμιο

Το νερό είναι το βασικότερο στοιχείο που χρειάζεται ο κήπος σας. Είναι σημαντικό να έχετε ένα λάστιχο που φτάνει σε μήκος να ποτίσετε όλο τον χώρο που έχετε βλάστηση. Τα ρυθμιζόμενα στόμια σας βοηθούν να ρυθμίσετε την ποσότητα νερού που θέλετε να διοχετεύσετε στη ρίζα ενός φυτού ή να ψεκάσετε τα φύλλα του.

λαστοιχο ποτισματος

Προτιμήστε τα στόμια από γαλβανισμένο μέταλλο καθώς έχουν σαφώς μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα πλαστικά. Το λάστιχο θα πρέπει να είναι μαλακό και ανθεκτικό στην πίεση του νερού.

Μετά το πότισμα θα πρέπει να μαζέψετε προσεκτικά το λάστιχο σας και να το αποθηκεύσετε σε μέρος σκιερό. Μια βάση στον τοίχο δίπλα από την βρύση σας είναι η απλούστερη λύση καθώς και πολύ εύχρηστη. Προσοχή μην τσακίσετε το λάστιχο κατά το τύλιγμα του. Το τσάκισμα είναι ένα κοινό λάθος που μικραίνει την διάρκεια ζωής του.

Καρότσι Κήπου

Τέλος, έχουμε να σας προτείνουμε να έχετε πάντα ένα καρότσι στην αποθήκη σας. Θα το χρειαστείτε για μεταφορά χώματος, σακιών, λιπάσματος ή ακόμα και για την εναπόθεση των σκουπιδιών που προκύπτουν μετά από το κλάδεμα.

καρότσι κήπου

Το κλασικό καρότσι με μια ρόδα και δύο χερούλια είναι ευρέως γνωστό και κάνει σχεδόν για όλες τις χρήσεις. Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία προτείνουμε ένα καρότσι ενός χερουλιού με δύο ρόδες καθώς είναι μικρότερο, ελαφρύτερο και απαιτεί λιγότερη δύναμη για να το μεταφέρετε.

Η συντήρηση του καροτσιού είναι σημαντική και δεν θα πρέπει να την παραλείπετε. Αποθηκεύστε το καθαρό και στεγνό. Ελέγχετε συχνά την πίεση του ελαστικού/ελαστικών του και βάψτε το όταν κρίνετε ότι έχει φθαρεί και υπάρχει κίνδυνος σκουριάς.

Με αυτά τα απαραίτητα εργαλεία για τον κήπο θα είσαστε απολύτως καλυμμένοι ώστε να διατηρήσετε έναν οργανωμένο κήπο χωρίς κανένα πρόβλημα. Και μια συμβολή που έχουμε να σας δώσουμε είναι να ΜΗΝ λυπηθείτε τα λίγα χρήματα παραπάνω για μια καλύτερη ποιότητα εργαλείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here