7 χειρότερα φυτά για τους αλλεργικούς

0
φυτά για αλλεργίες

Τα φυτά είναι μια ευλογία αλλά για κάποιους από μας όχι και τόσο. Μπορεί να είναι υπέροχα να τα κρατάς αλλά και να τα έχεις, αλλά σε κάποιους από εμάς η γύρη προκαλεί αλλεργίες (φαγούρα στα μάτια, φτερνίσματα) και γενικά προβλήματα.

Ευτυχώς δεν είναι όλα τα λουλούδια που προκαλούν αλλεργίες. Η γύρη από τα λουλούδια που είναι διασταύρωση με κάποια άλλα είδη είναι λιγότερο ενοχλητική για τους αλλεργικούς. Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μέλλισες και μας βοηθούν με τη γύρη.

Συνήθως δεν είναι τα πιο γνωστά και μεγάλα λουλούδια που μας προκαλούν αλλεργίες. Τα μεγάλα και πολύχρωμα λουλούδια αποτελούν σημείο έλξης για τις μέλισσες αλλά και για άλλα έντομα.

Tα έντομα καθώς μεταφέρουν την γύρη σκορπίζεται στον αέρα και αυτό μας προκαλεί την αλλεργία. Τα φυτά που πρέπει να προσέχουμε είναι αυτά των οποίων η γύρη είναι ελαφριά σαν σκόνη και μπορεί να μεταφερθεί στον αέρα.

Παρ’ όλα αυτά, αυτό δεν ισχύει για όλα τα είδη των λουλουδιών. Εδώ θα δούμε μια λίστα με τα πιο γνωστά λουλούδια που μας προκαλούν αλλεργία.

Μαργαρίτα Άστερ

Στην κορυφή των λουλουδιών που προκαλούν αλλεργία είναι η μαργαρίτα άστερ. Αρκετοί άνθρωποι είναι αλλεργικοί στην γύρη της. Παρ΄ όλο που ανθίζει την άνοιξη και τα συμπτώματα για τους αλλεργικούς είναι φανερά, αυτό το είδος μπορεί να προκαλεί προβήματα καθ’ όλη τη χρονιά.

Μαργαρίτα Άστερ αλλεργίες

Γυψοφίλη η κομψή

Η γυψοφίλη είναι ένα είδος λουλουδιού που την συναντάμε κυρίως όπου υπάρχει κήπος και δημιουργούνται μικρά μπουκέτα από άνθη. Παρ’ όλο που βγάζει μικρά λουλούδια, παράγει πολύ γύρη.

Μπορεί να μην φαίνεται τόσο λογικό αλλά σε αυτό το είδος τα άνθη που έχουν πάνω από ένα άνθος είναι καλύτερα γιατί δεν έχουν πολύ γύρη. Επίσης τα πολλά πέταλα συγρατούν την γύρη από το να μην την πάρει ο αέρας.

γυροφίλη αλλεργίες

Ντάλια

Η ντάλια ανήκει στην οικογένεια της μαργαρίτας και προσελκύει αρκετά έντομα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η γύρη να διασκορπίζεται παντού και ειδικότερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εάν σου αρέσουν όλα τα λουλούδια που ανήκουν στην οικογένεια της μαργαρίτας τότε να ξέρεις ότι μπορείς να αγοράζεις ή και να έχεις αυτές που έχουν πολλά πέταλα. Τα λουλούδια με τα πολλά πέταλα δεν έχουν τόση πολύ γύρη όπως τα υπόλοιπα.

αλλεργίες ντάλια

Μαργαρίτες

Οι μαργαρίτες μπορεί να φαίνονται άψογες, μοναδικές αλλά είναι επίσης πόλος έλξης για τις μέλισσες. Η γύρη από τις μαργαρίτες δεν μεταφέρεται μέσω του αέρα αλλά εμείς οι αλλεργικοί καλό θα ήταν να τις αποφεύγουμε.

αλλεργία σε μαργαρίτες

Ζέρμπερα

Η ζέρμπερα ανήκει και αυτή στην οικογένεια της μαργαρίτας. Θεωρείται ένα πανέμορφο λουλούδι αλλά δυτυχώς έχει πολύ γύρη που οδηγεί σε φτερνίσματα και συνάχι. Πρόσεχε πολύ εάν θέλεις να αγοράσεις ένα τέτοιο λουλούδι και έχεις αλλεργία.

ζέρμπερα και αλλεργίες

Χαμομήλι

Το χαμομήλι θεωρείται θεραπευτικό αλλά μπορεί να προκαλέσει αλλεργία ακόμη κι αν το πιεις, οπότε πρόσεχε. Μπορεί να είναι πανέμορφο λουλούδι αλλά ακόμη κι αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποιο πρόβλημα.

έχω αλλεργία στο χαμομήλι

Χρυσάνθεμα

Τα χρυσάνθεμα είναι κι αυτά υπέροχα λουλούδια. Παράγουν αρκετή γύρη και σε κάποιους, εάν όχι σε όλους μπορούν να προκαλέσουν τα γνωστά συμπτώματα. Οπότε γενικά προσοχή στα λουλουδιά που επιλέγεις να φέρνεις μέσα στο σπίτι αλλά και να φυτεύεις στον κήπο σου.

χρυσάνθεμα

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here