5 Δημιουργικές ιδέες για τον κήπο με τα λαχανικά

0
λαχανικά

Κήπος με λαχανικά

Οι κήποι με λαχανικά μπορεί να είναι είτε μικροί είτε μεγάλοι. Πιο παλιά όταν αναφερόμασταν σε κήπο εννοούσαμε αυτόν με τα λουλούδια. Πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ένας κήπος πέρα από λουλούδια μπορεί να έχει και λαχανικά ή μπορεί να έχει μόνο λαχανικά και να δείχνει εξίσου όμορφος.

Οι κήποι λαχανικών μπορούν να είναι δημιουργικοί αλλά και παραγωγικοί. Σε αυτή την φωτογραφία βλέπουμε πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια παλιά σκάλα και παλιά συρτάρια που δεν χρειάζεσαι πλέον.

συρτάρια κήπου

Τα συρτάρια πρέπει να έχουν βάθος για να μπορείς να φυτέψεις μικρά λαχανικά όπως για παράδειγμα ντοματίνια.

Λαχανικά για διακόσμηση

Κάποια από τα λαχανικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για διακόσμηση και δεν χρειάζεται να βρίσκονται πάντα μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Μπορείς να τα τοποθετήσεις σε στρατηγικά σημεία στον κήπο σου και με αυτόν τον τρόπο θα φαίνεται υπέροχος.

Εδώ βλέπουμε μια φραουλιά η οποία μόλις βγάλει τις πρώτες φράουλες θα είναι απλά πανέμορφη. Μπορείς να τοποθετήσεις οποιοδήποτε λαχανικό θες εσύ σε οποιοδήποτε δοχείο της αρεσκείας σου.

γλάστρες κήπου

Το μόνο που πρέπει να έχει είναι τρύπες για να περνάει το νερό καθώς θα το ποτίζεις. Το μόνο που πρέπει να προσέχεις είναι το πότισμα. Μπορεί να χρειάζεται να τα ποτίζεις κάθε μέρα.

Κρεμαστός κήπος λαχανικών

Δεν υπάρχει κανένας νόμος που να λέει ότι σε κρεμαστές γλάστρες μπορείς να τοποθετήσεις μόνο λουλούδια. Τα λαχανικά μπορούν να ευδοκιμήσουν εξίσου καλά σε κρεμαστές γλάστρες.

Υπάρχει περίπτωση τα λαχανικά σε αυτές τις γλάστρες να αποδώσουν ακόμη καλύτερα εξαιτίας της ζέστης που αντανακλάται στον τοίχο. Μπορείς να τα φυτέψεις σε οποιοδήποτε δοχείο επιθυμείς εσύ, από πλαστικό μπουκάλι μέχρι και κεραμικές γλάστρες.

κρεμαστός κήπος

Απλά να θυμάσαι ότι θα βαρύνουν μόλις βάλεις το χώμα και ποτιστούν. Διάλεξε την κατάλληλη γλάστρα και συμβουλέψου τους ειδικούς στα φυτώρια. Εδώ βλέπουμε να έχουν τοποθετηθεί οριζόντια σανίδες για να στηρίζουν τις γλάστρες.

Φύτρες

Σκέψου έξυπνα! Μπορείς να φυτέψεις στο κήπο σου λαχανικά τα οποία θα μεγαλώνουν γρήγορα και θα έχεις πάντα φρέσκα λαχανικά αλλά και ο κήπος σου δεν θα είναι ποτέ άδειος. Κάποια από αυτά τα λαχανικά είναι τα μαρούλια αλλά και τα καρότα.

κήπος μαρούλια

Τα καρότα βέβαια μπορεί να είναι πειρασμός για τα λαγουδάκια. Για αυτό τον λόγο μπορείς να φυτέψεις ενδιάμεσα λουλούδια και κρεμμύδια για να μπερδεύονται από τις μυρωδιές. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσεις τα λαχανικά σου.

Άλλαξε την παλέτα του κήπου σου

Όλοι ξέρουμε πως οι παλέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν παντού. Είναι λοιπόν χρήσιμές ακόμη και στους κήπους. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις ένα πανί στου εσωτερικό και στο πίσω μέρος της παλέτας.

Πρόσθεσε χώμα και γύρνα την παλέτα στο πλάι. Δημιούργησε σχισμές βγάζοντας τα ξύλα που δεν θες και είναι έτοιμη για να φυτέψεις τα λαχανικά που εσύ θες.

παλέτα για κήπο

Εάν θέλεις να την κρεμάσεις τότε πρέπει οπωσδήποτε να έχεις ανθεκτικούς γάντζους γιατί όπως αναφέραμε και πιο πάνω θα έχει αρκετό βάρος από το χώμα και το νερό και δεν θες να πάει στράφι όλη αυτή η δημιουργική δουλειά που εσύ θα κάνεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here