Πως να καθαρίσετε τα αυτοκόλλητα πλακάκια!

0

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα με τα αυτοκόλλητα πλακάκια. Είναι σχετικά φτηνά, σε σύγκριση με τα κανονικά. Επίσης είναι εύκολο να τα εγκαταστήσεις και δεν χρειάζονται πολλά λεφτά για να τα διατηρήσεις.

Οι τρόποι καθαρισμού είναι διαφορετικοί για κάθε υλικό. Η συντήρηση και η απολύμανση μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην εγκατάσταση που είχες κάνει. Για αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να ξέρεις τι προϊόντα θα χρησιμοποιήσεις για τον καθαρισμό τους.

Τι να λάβεις υπ’όψιν σου στο καθάρισμα

Αυτό που χρειάζεσαι να ξέρεις για τα αυτοκόλλητα πλακάκια είναι ότι είναι φτιαγμένα από μεμονωμένα κομμάτια τα οποία έχουν πιεστεί μαζί με κόλλα. Παρόλο που πιστεύεις ότι είναι μια μεμονωμένη και λεία επιφάνεια τα φαινόμενα απατούν.

Σε κάθε ένα κομμάτι υπάρχει ‘ραφή’ που τα ενώνει και τα κάνει να φαίνονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι. Οι ραφές μπορεί να αρχίζουν να φαίνονται με το πέρασμα των χρόνων, με την υγρασία και με νερό. Υπάρχει περίπτωση να το διαπεράσει το νερό και να προκαλέσει ζημιά.

Δεν πρέπει ποτέ να βάζεις πολύ νερό όταν καθαρίζεις τα αυτοκόλλητα πλακάκια γιατί θα τα καταστρέψει και ειδικά το μπόλικο νερό. Ανάλογα με το υλικό που είναι φτιαγμένα το νωπό καθάρισμα είναι αυτό που ακριβώς χρειάζεται.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην αφήσεις μικρές λακκούβες με νερό πίσω σου. Αυτό το νερό που θα μείνει μπορεί να διαπεράσει το υλικό και να φτάσει το δάπεδο, κάτι που δεν θέλουμε.

Το κακό με αυτό είναι ότι μπορεί να δημιουργηθεί μούχλα και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο αέρας που αναπνέετε όπως και ολόκληρο το περιβάλλον. Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.

Πλακάκια βινυλίου

Συνήθως τα πλακάκια βινυλίου έχουν ένα χάρτινο κάλυμμα που μπορεί να αφαιρεθεί και να κολληθεί σε όποια επιφάνεια θες εσύ. Έχουν επίσης τη δυνατότητα να κολληθούν και σε δάπεδα που είναι ήδη διαμορφωμένα.

Τα συγκεκριμένα αυτοκόλλητα πλακάκια είναι αδιαπέραστα σχεδόν σε όλους τους λεκέδες. Πρέπει όμως πάντα να είσαι προσεκτικός με τις ‘ραφές’ που υπάρχουν ανάμεσα στα κομμάτια.

Τα πλακάκια βινυλίου θα αρχίσουν να φθείρονται μεταξύ 8 με 12 χρόνια. Παρόλο που είναι σχετικά αδιαπέραστα θα πρέπει να τα διατηρήσεις σωστά. Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις χημικά που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να αλλάξει το χρώμα. Επίσης δεν πρέπει να τα χτυπάει ήλιος γιατί θα κιτρινίσουν.

Πλακάκια φελλού

Παρόλο που ο φελλός είναι ένα μαλακό υλικό θεωρείται αρκετά ανθεκτικό εξαιτίας των πολλαπλών δυνατοτήτων του. Θεωρείται πως είναι αεροστεγής σε λεκέδες και σε ξεθωριάσματα.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι το νερό. Δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το νερό. Όταν θα έρθει η ώρα να το καθαρίσεις απλά χρησιμοποίησε μια ηλεκτρική σκούπα. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την παρκετέζα σου για να τα καθαρίσεις.

Εάν υπάρχει λεκές που δεν φεύγει τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα βρεγμένο αλλά καλά στημένο πανάκι και να καθαρίσεις την περιοχή που χρειάζεται. Μην χρησιμοποιήσεις κάποια βούρτσα με δοντάκια γιατί μπορεί να καταστραφεί το εξωτερικό.

Όπως είδαμε υπάρχουν πολλές λύσεις από αυτοκόλλητα πλακάκια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να έχεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα χωρίς να ξοδέψεις πολλά χρήματα. Αυτό που μόνο θέλει προσοχή είναι το καθάρισμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here