Μόνωση ταράτσας: Τι πρέπει να γνωρίζετε

0
μόνωση ταράτσας

Η μόνωση ταράτσας σας έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ενεργειακή επάρκεια του σπιτιού σας. Ο τύπος μόνωσης που απαιτείται εξαρτάται από το άμεσο περιβάλλον της περιοχής σας και τους συγκεκριμένους κανονισμούς του κτιρίου.

Εφαρμόζοντας το σωστό επίπεδο προστασίας θα βοηθήσει να προστατέψετε τα υλικά κατασκευής της οροφής, το οποίο σημαίνει ότι η μακροζωία τους θα εξασφαλιστεί. Υλικά σαν το μπετό είναι από μόνα τους ανθεκτικά, αλλά η υγρασία πάντα βρίσκει τρόπο να τα φθείρει εισχωρώντας μέσα τους.

ταράτσα μόνωση

Πρόληψη κατά της υγρασίας

Ταυτόχρονα με τις διαρροές, οι επίπεδες (κρύες) τσιμεντένιες ταράτσες, συγκεκριμένα οι οικιακές τσιμεντένιες οροφές, είναι επικίνδυνα εκτεθειμένες στην υγρασία. Μία σχετικά ακριβής κατανόηση του συνδυασμού θερμικής απόδοσης, διαρροής αέρα και υγρασίας είναι σημαντική για τον σχεδιασμό της οροφής.

υγρασία στην ταράτσα

Η υγρασία δημιουργείται όταν ζεστός αέρας έρχεται σε επαφή με μία κρύα επιφάνεια. Μέρος της μόνωσης είναι να αποτρέπει αυτό το φυσικό φαινόμενο από το να συμβεί. Ένδειξη του πόσο σημαντικό είναι να μην είναι “κρύα” η οροφή του σπιτιού, σε Χώρες όπως η Σκωτία έχει απαγορευτεί η κατασκευή τους.

Μόνωση ταράτσας μέσω ανακαίνισης

Επικάλυψη

Κατάλληλη όταν το κατάστρωμα της οροφής έχει παλαιωμένη αδιάβροχη μεμβράνη. Είτε μία καινούρια μεμβράνη τοποθετείται πάνω από την παλιά, είτε γίνεται πρώτα καθαρισμός σε περίπτωση μερικώς κατεστραμμένης υπάρχουσας μεμβράνης.

Ολική ανανέωση

Σε περίπτωση που η μόνωση ταράτσας έχει καταστραφεί σε ανεπανόρθωτο σημείο, μία ολική αφαίρεση απαιτείται. Η εργασία είναι πιο χρονοβόρα και χρειάζεται καλός καθαρισμός του μπετού μετά την αφαίρεση. Έτσι απομακρύνονται χαλασμένα υλικά ή ακόμα και το ίδιο το τσιμέντο που μπορεί να έχει διαβρωθεί.

Τα υλικά και ο ρόλος τους σαν διακοσμητικό

Ανάλογα την χρήση της ταράτσας, υπάρχουν διάφορες επιλογές στα υλικά που θα επιλέξετε. Σε μία άδεια ταράτσα που απλά πρέπει να λυθεί το πρόβλημα της υγρασίας, η μόνωση με ένα επαλειφόμενο ελαστομερές / πολυουρεθανικό μείγμα είναι αρκετή για να καλύψει τις συγκεκριμένες ανάγκες.

υλικά μόνωσης ταράτσας

Για θερμομόνωση και καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα υπάρχει η επιλογή του ασφαλτόπανου σε συνδυασμό με DOW. Ιδανικό για ταράτσες με μικρή επισκεψιμότητα, ενώ ταυτόχρονα έχει μεγάλη απόδοση.

Οροφή σπιτιού με μεγάλη κίνηση

Αν επιλέξετε ο χώρος της ταράτσας να είναι συχνά επισκέψιμος από φίλους και συγγενείς, οι δυνατότητες είναι ακόμα περισσότερες. Εκτός της μεμβράνης προστασίας, η χρήση πλακιδίων από πάνω θα σας προσφέρει την απόλυτη στεγανότητα και το κατάλληλο έδαφος για το μπάρμπεκιου ή το τραπεζάκι του καφέ.

monosi taratsas

Αν θέλετε να το πάτε ένα βήμα παραπάνω σχεδιαστικά, προσθέστε υπόστεγο με κεραμίδια. Θα σας εξασφαλίσει τόσο την προστασία από βροχή όσο και σκιά με περισσότερο δροσιά το καλοκαίρι.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here