Ποια λουλούδια μπορούν να απολαμβάνουν οι αλλεργικοί

0
λουλούδια που απολαμβάνουν οι αλλέργικοι

Οι αλλεργίες μπορούν να μας κάνουν να μισήσουμε τα λουλούδια. Υπάρχουν πάρα πολλά είδη λουλουδιών που μπορούν να μας προκαλέσουν τις αλλεργίες. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν λουλούδια τα οποία δεν θα μας προκαλέσουν καμία απολύτως ενόχληση και δεν θα φτερνιζόμαστε.

Υπάρχουν κάποια φυτά που είναι πολύ γνωστά και με την πρώτη ματιά νομίζουμε πως θα μας προκαλέσουν αλλεργίες, κι όμως δεν είναι έτσι. Οι καμέλιες, οι κρίνοι και τα τριαντάφυλλα είναι κάποια από τα λουλούδια που δεν έχουν γύρη για να επηρεάσουν εμάς τους αλλεργικούς.

λουλούδια που απολαμβάνουν οι αλλεργικοί

Βέβαια, ας μην ξεχνάμε πως υπάρχουν κάποια λουλούδια που έχουν πάρα πολύ έντονο άρωμα και μπορεί ακόμη και αυτό να μας προκαλέσει αλλεργία. Εάν υπάρχουν σε ανοιχτό χώρο είναι εντάξει, εάν όμως βρίσκονται σε κλειστό μπορούν μας προκαλέσουν πονοκέφαλο και ναυτία.

Το καλύτερο θα ήταν να τα αποφύγουμε. Ας δούμε λοιπόν ποια από αυτά τα λουλούδια είναι τέλεια και δεν θα μας προκαλέσουν κανένα πρόβλημα.

Αζαλέα

Η αζαλέα βασίζεται στα έντομα για να γονιμοποιηθεί. Σπάνια υπάρχει κάτι στον αέρα που θα μας ενοχλήσει. Βέβαια το ότι δεν θα μας ενοχλήσει δεν σημαίνει ότι το υπόλοιπο φυτό είναι εντάξει για εμάς.

λουλούδια που απολαμβάνουν οι αλλεργικοί αζαλέα

Όλα τα μέρη της αζαλέας είναι δηλητηριώδη για τους ανθρώπους. Αυτό περιλαμβάνει επίσης και τη γύρη. Δεν θα ήταν καλό να μυρίσεις την αζαλέα από πολύ κοντά.

Βεγονία

Οι βεγόνιες δεν έχουν πολύ γύρη. Τις συναντάμε σε κήπους και όπου υπάρχει σκιά. Είναι από τα καλύτερα λουλούδια που υπάρχουν γιατί δεν προκαλούν αλλεργίες. Είναι επίσης πανέμορφα με υπέροχο άρωμα.

λουλούδια που απολαμβάνουν οι αλλεργικοί βεγονία

Μπουκαμβίλια

Τα πανέμορφα άνθη της μπουκαμβίλιας είναι ιδανικά για τις αλλεργίες. Έχουν τα μικρά φύλλα που περιβάλλουν τα λουλούδια. Υπάρχουν στο εσωτερικό μικρά σωληνοειδή λευκά λουλούδια που βρίσκονται μέσα στα πολύχρωμα φύλλα τα οποία παράγουν πολύ λίγη γύρη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να είναι ιδανική για τις αλλεργίες.

λουλούδια που απολαμβάνουν οι αλλεργικοί μπουκαμβίλια

Κάκτοι

Μπορεί να νομίζεις πως οι κάκτοι δεν έχουν λουλούδια, κι όμως έχουν. Οι κάκτοι χρειάζονται διασταυρούμενη επικονίαση από άλλον κάκτο για να παράγουν άλλους κάκτους.

λουλούδια που απολαμβάνουν οι αλλεργικοί κάκτοι

Δεν βασίζονται στον άνεμο για να γονιμοποιηθούν όπως γίνεται με τα υπόλοιπα φυτά. Τα έντομα και τα πουλιά είναι αυτά που φροντίζουν για αυτό το θέμα.

Καμέλιες

Οι καμέλιες έχουν ένα υπέροχα μοναδικό άρωμα που είναι τόσο φοβερό όπως είναι ακριβώς και το ίδιο το λουλούδι. Οι καμέλιες είναι διοικά φυτά.

λουλούδια που απολαμβάνουν οι αλλεργικοί καμέλιες

Αυτό σημαίνει πως έχουν και τα θηλυκά και τα αρσενικά όργανα αναπαραγωγής. Για αυτό το λόγω αναπαράγονται μόνα τους και η γύρη τους δεν μας ενοχλήσει.

Κολεός

Ο κολεός είναι ένα φυτό που προσφέρει πανέμορφα χρώματα στον κήπο ή και στο σπίτι μας. Αυτό το φυτό δεν προκαλεί αλλεργίες και είναι απλά υπέροχο όπου και αν αποφασίσεις να το έχεις.

λουλούδια που απολαμβάνουν οι αλλεργικοί κολεός

Κολομπίνα

Μπορεί να φαίνεται πως αυτό το φυτό έχει πάρα πολύ γύρη και θα μας κάνει να υποφέρουμε. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι. Αυτά τα λουλούδια βασίζονται στο νέκταρ των πουλιών και των εντόμων για να αναπαραχθούν. Είναι απλά φοβερά.

φυτά που απολαμβάνουν οι αλλεργικοί κολομπίνα

Γεράνια

Τα γεράνια παράγουν πάρα πολύ γύρη. Οι επιστήμονες έχουν δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο είδος το οποίο δεν έχει καθόλου γύρη. Δεν θα προκαλέσουν φτερνίσματα αλλά μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό στο δέρμα εάν ακουμπήσεις τα φύλλα τους.

λουλούδια που απολαμβάνουν οι αλλεργικοί γεράνια

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here