Πως να γεμίσεις τον κήπο σου με πεταλούδες!

0

Δεν υπάρχει πιο όμορφο θέαμα από το να βλέπεις τις πεταλούδες να πετάνε σε έναν κήπο. Είναι όχι μόνο υπέροχο αλλά και αναζωογονητικό. Πως όμως θα μπορούσες να κάνεις τον κήπο σου ένα προορισμό για τις πεταλούδες που θα μένουν και δεν θα φεύγουν;

Μπορείς να μάθεις αρκετά πράγματα για τις πεταλούδες και για τα φυτά που τις προσελκύουν. Επίσης θα μπορούσες να μάθεις κάποια πράγματα για το πως μπορούν να επιβιώσουν οι πεταλούδες σε έναν κήπο.

Φύτεψε φυτά φιλικά προς τις πεταλούδες

Κάποια από τα φυτά που θα επιλέξεις να φυτέψεις στον κήπο σου είναι απλά κλασικά και είναι φυτά που οι δικοί σου φύτευαν στον κήπο. Εάν συνεχίζεις και μεγαλώνεις φυτά των δικών σου τότε μπράβο έχεις μια υπέροχη κληρονομιά.

Έχεις τη δυνατότητα επίσης να συντηρείς σπόρους σε αντίθεση με αρκετό κόσμο. Τα πιο παραδοσιακά φυτά που προσελκύουν τις πεταλούδες σε ένα κήπο είναι τα πολύχρωμα. Πρέπει βέβαια τα άνθη να είναι χαμηλά.

Αυτό θα τις διευκολύνει να πάρουν το νέκταρ. Κάποια από τα λουλούδια είναι τα εξής: ασκληπιάδα, πορφυρή εχινάκεια, ύσσωπος, και ο λιάτρης. Επίσης και οι θάμνοι είναι ιδανικοί για τις πεταλούδες. Κάποιοι θάμνοι είναι οι εξής: βιβούρνος και η μουριά. Όλα αυτά ευδοκιμούν στον ήλιο και οι πεταλούδες τρέφονται από αυτά.

Έχεις επίσης τη δυνατότητα να κάνεις συνδυασμό. Μπορείς να έχεις στον κήπο σου και μονοετή και πολυετή φυτά. Μπορείς επίσης να βάλεις κρεμαστά καλάθια με φυτά και να υπάρχουν διαφορετικά ύψη για να παίζει το μάτι.

Προτίμησε λουλούδια που είναι γεμάτα με νέκταρ όπως είναι τα πέντας, λαντάνα, πετούνιες, και ζίννια. Με αυτόν τον τρόπο θα έρθουν περισσότερες πεταλούδες σε έναν κήπο και αυτό είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε.

Ένα ακόμη πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να φυτέψεις φυτά που έχουν διαφορετικά μεγέθη, όπως είναι η λεβάντα. Με τα διαφορετικά ύψη θα έρθουν και πολλές και διαφορετικές πεταλούδες για επίσκεψη.

Καταφύγιο για πεταλούδες

Δεν χρειάζεται να φτιάξεις κάτι το τρομερό για να έχουν καταφύγιο. Μπορείς να προστατέψεις τις πεταλούδες από την βροχή και τον αέρα έχοντας μια στοίβα από κορμούς δέντρων στην άκρη του κήπου. Οι πεταλούδες θα την χρησιμοποιήσουν.

Θα βρουν ένα καταφύγιο για τη νύχτα αλλά και τον χειμώνα θα μπορέσουν να πέσουν σε χειμερία νάρκη ανενόχλητες και χωρίς να κινδυνεύουν. Εάν θες να τις προστατέψεις ακόμη περισσότερο τότε μπορείς να βάλεις κι ένα μουσαμά από πάνω για μεγαλύτερη προστασία.

Απέφυγε τα παρασιτοκτόνα που βλάπτουν τις πεταλούδες

Όταν έρθει η ώρα για να προστατέψεις τα λουλούδια σου θυμήσου πως υπάρχουν πεταλούδες σε έναν κήπο που θέλουν προσοχή. Όλα τα παρασιτοκτόνα περιέχουν χημικά που δυστυχώς σκοτώνουν τις πεταλούδες.

Ακόμη και τα πιο ήπια όπως είναι τα οργανικά και τα βιολογικά προκαλούν προβλήματα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις τα φυτά σου χωρίς καμία φροντίδα. Χρησιμοποίησε λίγο για να προλάβεις τυχόν έξαρση.

Σε περίπτωση που υπάρχουν μεγάλα ζωύφια όπως είναι τα σκαθάρια μην ξεχνάς πως μπορείς να τα διώξεις με τα χέρια σου. Επίσης μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο νερό για να τα απομακρίνεις χωρίς να χρησιμοποιήσεις χημικά. Οι πεταλούδες σε ένα κήπο είναι απλά ένα μαγευτικό θέαμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here