Χρήσιμες συμβουλές για τα χρώματα κιμωλίας

χρώματα κιμωλίας
λέβητες baxi
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τα χρώματα κιμωλίας έχουν μια ιδιαίτερη υφή και δελεαστικές αποχρώσεις. Μπορούν να μετατρέψουν καθημερινά αντικείμενα σε έργα τέχνης τα οποία θα θες να κοιτάζεις συνέχεια.

Είναι άοσμη και θα απολαύσεις την όλη διαδικασία γιατί θα μεταμορφώσεις παλιά αντικείμενα και θα φαίνονται μοναδικά. Μπορείς βέβαια να το χρησιμοποιήσεις και σε καινούργια και απλά θα τα κάνεις να φαίνονται φανταστικά.

Πέρα από αυτό όμως τα χρώματα κιμωλίας είναι πολύ διαφορετικά από τα κλασσικά χρώματα και μπογιές. Η συγκεκριμένη κατηγορία έχει μεταλλικά στοιχεία και είναι πιο κοντά στο ασβεστόχρωμα παρά στις κλασσικές μπογιές όσον αφορά τα συστατικά.

Στεγνώνει πολύ γρήγορα και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Τα χρώματα κιμωλίας γενικά έχουν τους δικούς τους κανόνες. Παρακάτω θα σου δώσουμε χρήσιμες συμβουλές για να τις χρησιμοποιήσεις.

Μην το παρακάνεις με τις προετοιμασίες

Οι μπογιές συνήθως θέλουν αρκετή προετοιμασία για να μπορέσεις να βάψεις. Πρέπει να έχεις καθαρίσει, και πρέπει να έχεις προετοιμάσει σωστά όλο τον χώρο που εσύ θες να βάψεις.

Με τα χρώματα κιμωλίας δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από όλα τα παραπάνω.  Το συγκεκριμένο είδος θα έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα ακόμη και στις πιο δύσκολες επιφάνειες.

Χρησιμοποίησε τη βούρτσα με διαφορετικούς τρόπους

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βούρτσα σου με διαφορετικούς τρόπους για να έχεις ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να είσαι δημιουργικός.

Μπορείς για παράδειγμα να ξεκινήσεις με να βάφεις κάθετα και στο τέλος να πετάξεις πινελιές οριζόντια, αυτό θα έχει ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποίησε γυαλόχαρτο για να λειάνεις την επιφάνεια

Για να δημιουργήσεις την αίσθηση του παλαιού στα αντικείμενα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το γυαλόχαρτο. Δεν χρειάζεται να τρίψεις όλες τις περιοχές με τον ίδιο τρόπο. Μπορείς να σκεφτείς έπιπλα βίντατζ και σε περιοχές είχαν αυτή τη διχρωμία.

Συνήθως βρίσκονται κοντά στα χερούλια, στα ψηλά σημεία και οριζόντια. Δεν χρειάζεται να βάλεις πολύ πίεση την ώρα που θα τρίβεις. Το καλό είναι ότι εάν δεν μείνεις ικανοποιημένος με ο αποτέλεσμα μπορείς να τρίψεις και να το φτιάξεις όσο εσύ θες.

Πέρασε ένα λεπτό στρώμα τις ολισθηρές επιφάνειες

Οι πόροι του ξύλου είναι ιδανικοί στο να αιχμαλωτίζουν την μπογιά και να κάθεται το χρώμα σωστά. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με όλες τις επιφάνειες. Κάποιες πέτρες, μέταλλα και κεραμικά πλακάκια δεν έχουν τους πόρους που χρειάζεται για να απορροφήσουν το χρώμα σωστά.

Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα χρώματα κιμωλίας με διαφορετική τεχνική. Πρώτα, θα πρέπει να αραιώσεις την απόχρωση που θα έχεις διαλέξει με νερό. Μετά, θα περάσεις ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια που θες μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια που εσύ θες.

Αφού αφήσεις το χρώμα να στεγνώσει για αρκετές ώρες μπορείς να ξαναπεράσεις και δεύτερο χέρι. Εάν θες μπορείς να την αραιώσεις και πάλι. Τέλος μπορείς να κάνεις όλη την επιφάνεια πιο λεία με το να περάσεις απαλά την βούρτσα στο σημείο που θες.

Τα χρώματα κιμωλίας είναι μοναδικά και θα δώσουν ένα βίντατζ και μοναδικό αποτέλεσμα σε οτιδήποτε εσύ αποφασίσεις να φτιάξεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
λέβητες baxi

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here