4 Ασυνήθιστοι τρόποι κηπουρικής που σας ενδιαφέρουν

Κηπουρική
λέβητες baxi
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Δεν υπάρχει αμφιβολία στο συναίσθημα επιβράβευσης που σου δίνει το να μεγαλώνεις φυτά εντός και εκτός κτιρίων, στον κήπο ή στην αυλή. Κάθε χρόνο η κηπουρική γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Ενώ όμως την έχουμε συνδέσει με διάφορα στερεότυπα, Η κηπουρική έχει πολλά διαφορετικά στιλ, τεχνικές, τοποθεσίες και είδη φυτών. Ας δούμε μερικούς διαφορετικούς τρόπους κηπουρικής που αναδεικνύουν το πλήθος επιλογών που μας δίνει.

Περιορισμένη κηπουρική

Η κηπουρική σε δοχεία κάθε είδους αποτελεί έναν μεγάλο κεφάλαιο στον κόσμο των φυτών. Παρέχοντας μας τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε γλάστρες και σκεύη όλων των ειδών και χρωμάτων, σε συνδυασμό με την ατελείωτη ποικιλία φυτών, οι δυνατότητες είναι πραγματικά αμέτρητες.

Ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές που επικρατεί το τσιμέντο και οι πολυκατοικίες, μπορούμε να φυτέψουμε σε μπαλκόνια και ταράτσες τα αγαπημένα μας φυτά. Μια νότα φυσικού πράσινου είναι πάντα καλοδεχούμενη.

Στα θετικά της τεχνικής φυσικά ανήκει ο περιορισμός των αρρωστιών των φυτών μας. Φαινόμενα όπως σκουλήκια, ξεραμένο (ακατάλληλο) χώμα, κακή θερμοκρασία και ηλιοφάνεια μπορούν να ρυθμιστούν ανάλογα τις απαιτήσεις πολύ ευκολότερα.

Περιορισμένη κηπουρική

Στους εξωτερικούς χώρους μπορούμε να αλλάξουμε την διάταξη του κήπου μας ανάλογα την διάθεσή μας. Ακόμα και πολύπλοκα σχήματα όπως κύκλοι, τρίγωνα ή σπιράλ γίνονται εύκολα με μια απλή μετατόπιση γλαστρών. Βάλτε στην εξίσωση και διαφορετικά χρώματα για φανταχτερό αποτέλεσμα.

Με αμείωτο ενδιαφέρον μπορούμε να πειραματιστούμε μέσα στο σπίτι μας. Οικιακά αντικείμενα, συχνά εκτός υποψίας, με λίγη φαντασία γίνονται εξαιρετικές “γλάστρες”. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία, ακόμα και τα φλιτζάνια τσαγιού μας κάνουν τη δουλειά όμορφα και δημιουργικά!

φλιτζάνι βάζο

Προσοχή στη μοναδική παγίδα ωστόσο η οποία είναι τα χρώματα. Η επιλογή σας θα πρέπει να είναι τέτοια που να ταιριάζει με το περιβάλλον. Χρησιμοποιήστε για έμπνευση το χρώμα των τοίχων σας, των επίπλων, ακόμα και των ηλεκτρικών συσκευών σας.

Υπερυψωμένη κηπουρική

Όπως η προηγούμενη τεχνική, έτσι και εδώ έχουμε το πλεονέκτημα να επιλέξουμε εμείς το είδος χώματος που θα βάλουμε στα φυτά μας. Συνήθως, όπως βλέπουμε στη φωτογραφία, τα υψώματα φτιάχνονται από ξύλο, πέτρα ή τσιμέντο.

Υλικά οικιακής χρήσης αλλά και κατασκευής μπορούν να μας βοηθήσουν. Τα ξύλινα τελάρα και οι τσιμεντόλιθοι είναι ιδανικά για τον σκοπό μας. Με λίγο μεράκι παραπάνω, μπορούμε να υπερυψώσουμε έναν χώρο χτίζοντας τον με πέτρες.

Υπερυψωμένη κηπουρική

Τα παραπάνω υλικά έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την υγρασία ώστε να μην υπάρχουν λιμνάζοντα νερά μετά το πότισμα. Χωρίς περιττές εστίες νερού στον κήπο μας, περιορίζονται τα έντομα και τα παράσιτα το οποίο είναι πάντα ένα ζητούμενο.

Το ύψος της κατασκευής θα πρέπει να είναι περίπου στους 70 πόντους. Παρέχετε νερό στα φυτά σας με ποτιστήρι για να αποφύγετε το λέρωμα. Η τεχνική του υπερυψωμένου είναι ιδανική για υπερήλικες καθώς δεν χρειάζεται να σκύβετε και να ταλαιπωρείτε την μέση και τα γόνατα σας!

Κηπουρική εσωτερικού χώρου

Φέρτε την ομορφιά της φύσης μέσα στο σπίτι σας ανεξαρτήτου εποχής! Πολλοί φυτεύουν εντός σπιτιού για αισθητικούς και μόνο λόγους. Μην ξεχνάτε όμως ότι τα φυτά λειτουργούν και σαν φυσικά φίλτρα καθαρισμού του αέρα μέσα απο τη διαδικασία φωτοσύνθεσης!

Κηπουρική εσωτερικού χώρου

Σύμφωνα με έρευνα της NASA φυτά όπως η σανσεβιέρια, το σπαθίφυλλο, η δράκαινα (μαρτζινάτα) και το ανθούριο, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας από επιβλαβές οικιακές ουσίες. Έτσι ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες για ιούς, βήχα, αλλεργίες και λοιμώξεις.

σπαθίφυλλο

Είναι μια εύκολη λύση να ασχοληθείτε με την κηπουρική ακόμα και αν δεν γνωρίζετε πολλά για αυτήν. Συνήθως οι απαιτήσεις είναι ένα απλό πότισμα και αρκετό φως στο δωμάτιο.

Κοινόχρηστη κηπουρική

Οι κήποι κοινότητας είναι εξωτερικοί χώροι που μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί μαζί με τους γείτονες του. Αν για παράδειγμα σε μια πολυκατοικία υπάρχει κοινόχρηστος εξωτερικός χώρος, οι ένοικοι μπορούν να φυτέψουν εκεί τα λαχανικά τους.

Κοινόχρηστη κηπουρική

Εκτός από την ωραία αίσθηση, φέρνει και τους ανθρώπους πιο κοντά μεταξύ τους. Ιδανική περίπτωση για να φυτέψετε ντομάτες, μαρούλια, κρεμμύδια και πατάτες. Τι πιο όμορφο σε μια γειτονιά από το να μοιράζεστε αγαθά για το μεσημεριανό τραπέζι;!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
λέβητες baxi

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here