Ζεστό μπάνιο τον χειμώνα: Πως να το καταφέρετε

0

Κατά την διάρκεια των κρύων χειμωνιάτικων μηνών, η ιδέα να πατήσετε το γυμνό πόδι σας στα κρύα πλακάκια του μπάνιου, είναι αρκετή για να θέλετε να αποφεύγετε τον χώρο εξ ολοκλήρου. Αποφύγετε την κρύα ατμόσφαιρα ή το κρύο πάτωμα αποκτώντας το ζεστό μπάνιο που πάντα θέλατε με 9 εύκολους τρόπους.

Η υπόθεση των κρύων ποδιών

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πατήσετε σε κρύο πάτωμα μετά από ένα καυτό ντους. Για να μετριάσετε την άσχημη αίσθηση, τοποθετήστε μερικά παχιά χαλιά μπροστά από τον νιπτήρα, το μπάνιο και την λεκάνη. Όχι μόνο θα σας ζεστάνουν, αλλά θα δώσουν και πιο φιλόξενη εικόνα στο μπάνιο σας.

Ζεστή υποδοχή

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μία ζεστή εικόνα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε και πιο ζεστά. Διακοσμήστε το μπάνιο σας με ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο. Θα δώσουν μία πιο ευχάριστη αίσθηση στον χώρο.

Ελέγξτε την μόνωση στα παράθυρα

Αν το μπάνιο σας είναι πιο κρύο από το υπόλοιπο σπίτι, τα παράθυρα του μπορεί να μπάζουν αέρα. Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να στεγανοποιήσετε τα παράθυρα από εισροές κρύου αέρα στο εσωτερικό του μπάνιου.

Αφήστε το φως του ήλιου μέσα

Το φως της ημέρας θα ανεβάσει ελαφρώς την θερμοκρασία του χώρου και οι ακτίνες του ήλιου θα δώσουν στο δέρμα σας ζεστή αίσθηση. Αν ανησυχείτε για την ιδιωτικότητα σας, εφαρμόστε ένα διάφανο φιλμ στο κάτω μισό μέρος του παραθύρου.

Μην βγαίνετε γυμνοί από το μπάνιο

Το ζεστό μπάνιο είναι πάντα χαλαρωτικό, ωστόσο ο αέρας εκτός του δωματίου έχει πάντα χαμηλότερη θερμοκρασία. Για να αποφύγετε την κρυολουσία, πάρτε τα ρούχα σας μέσα και κρεμάστε τα μακριά από τους υδρατμούς. Η θερμότητα του χώρου θα τα ζεστάνει και η αίσθηση θα είναι ιδανική όταν τα φορέσετε.

Καλοριφέρ μπάνιου

Αν η πετσέτα δεν έχει την θερμοκρασία που θέλετε μετά από ένα ζεστό μπάνιο, ίσως θέλετε να επενδύσετε σε ένα κρεμαστό καλοριφέρ μπάνιου που λειτουργεί και σαν στήριγμα. Απλώστε πάνω του την πετσέτα που θα χρησιμοποιήσετε και απολαύστε την θέρμη της μετά το μπάνιο.

Ζέστη στην στιγμή

Οι λάμπες θερμότητας είναι άλλος ένας έξυπνος τρόπος να ζεστάνετε το μπάνιο σας. Χωρίς να χρειαστεί να ανάψετε την θέρμανση ολόκληρου του σπιτιού ώστε να ζεστάνετε έναν συγκεκριμένο χώρο, αποτελούν μία λύση της στιγμής.

Εξαερώστε τα καλοριφέρ

Σε περίπτωση που το καλοριφέρ δεν λειτουργεί σωστά, το μπάνιο είναι περισσότερο ευάλωτο από το υπόλοιπο σπίτι λόγω της υγρασίας. Απομακρύνετε τον αέρα από τα σώματα και θα δείτε άμεσο αποτέλεσμα για ένα ζεστό μπάνιο.

Ζεστό πάτωμα

Αν παίρνετε πολύ σοβαρά την θέρμανση του μπάνιου, σκεφτείτε να βάλετε ενδοδαπέδια θέρμανση στον χώρο. Η θερμότητα που έρχεται από το πάτωμα θα ζεστάνει όχι μόνο αυτό, αλλά όλο το δωμάτιο!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here