Υπέροχες αλλαγές για το σαλόνι: πριν και μετά

φτιάξεις το σαλόνι
λέβητες baxi

Ενότητες περιεχομένου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όταν πας να φτιάξεις το σαλόνι σου το μόνο που δεν λες ποτέ είναι ότι έχεις πολύ χώρο. Ένα τόσο μεγάλο σαλόνι, όπως αυτό που βλέπουμε αποτελεί μια πρόκληση για το πως θα γινόταν να γεμίσει ο χώρος.

Είτε μεγάλο, είτε μικρό, παρακάτω μπορείς να δεις ιδέες για να φτιάξεις το σαλόνι σου

Πριν: Πολύ μεγάλο

πολύ μεγάλο σαλόνι

Μετά: Οργάνωση

Το αστέρι σε αυτή την ανακατασκευή είναι το τζάκι. Με αυτόν τον τρόπο, τραβάει την προσοχή εκεί και δεν παρατηρείς το υπόλοιπο μέρος. Τα βιβλία που έχουν μπει σε ένα ράφι ακριβώς κάτω από το τζάκι μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

ανακατασκευή τζάκι

Σε αυτό, μεγάλο ρόλο παίζει και το ότι είναι πολύχρωμα και σε έντονα χρώματα. Οπότε το μάτι πέφτει και εκεί. Παρ’ όλο που τα προηγούμενα έπιπλα ήταν και αυτά πολύ όμορφα δεν προσέφεραν μια ζεστασιά στο χώρο σε αντίθεση με τα καινούργια.

Πριν: Στριμωγμένα
Το να αλλάξεις το σαλόνι σου κάποιες φορές δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Το συγκεκριμένο όμως σαλόνι χρειαζόταν κάτι παραπάνω από ένα απλό βάψιμο. Χρειάστηκε μια μεγάλη αλλαγή όπως θα δούμε και αυτό έγινε με την αφαίρεση του εσωτερικού τοίχου.

ανακατασκευή σαλονιού

Μετά: Μεγάλες αλλαγές
Για να γίνει αυτό το σαλόνι ευρύχωρο χρειάστηκε να αφαιρεθεί ο τοίχος που χώριζε το σαλόνι με την κουζίνα. Όταν αφαιρέθηκε ο τοίχος τοποθετήθηκε ξύλινο πάτωμα. Ο σκούρος τοίχος επίσης προσφέρει μια ομορφιά και το όλο σύνολο δένει αρμονικά δίνοντας περισσότερο χώρο.

ευρύχωρο σαλόνι

Πριν: Άδειο και πράσινο
Τι γίνεται όταν το σαλόνι που έχεις απλά δεν συμβαδίζει με την εποχή; Όπως βλέπουμε η Μελίσσα που είχε αυτό το διαμέρισμα βρήκε χρώματα που δεν συνδυάζονταν σωστά μεταξύ τους.

σαλόνι

Επίσης υπήρχε μια εσοχή πάνω από το τζάκι όπου τοποθετούσαν την τηλεόραση. Για αυτό τον λόγο χρειάστηκαν να γίνουν μεγάλες αλλαγές.

Μετά: Τελειότητα
Η Μελίσσα όπως βλέπουμε κράτησε τη βασική δομή του σαλονιού, όπως και τις πλαϊνές εσοχές. Τοποθέτησε γυψοσανίδα και έκλεισε την εσοχή πάνω από το τζάκι. Για να δώσει ένα κλασσικό στυλ στο σαλόνι αγόρασε δερμάτινες πολυθρόνες και καναπέ.

γυψοσανίδα στο σαλόνι

Τέλος, χρησιμοποίησε ανοιχτό γκρι για να φέρει σε αρμονία όλο το σαλόνι.

Πριν: Κουραστικό
Θέλουμε το σαλόνι μας να βγάζει μια ζεστασιά και σε αυτόν τον τομέα αυτό το σαλόνι δεν είχε θέμα. Ήταν ζεστό, άνετο αλλά αυτό που του έλειπε ήταν ‘αγάπη και προσωπικότητα’.

ζεστά χρώματα για τραπεζαρία

Πώς όμως μπορούσε να διαμορφωθεί πάλι αυτό το δωμάτιο από την αρχή χωρίς να φύγει αυτός ο μεγάλος δερμάτινος καναπές;

Μετά: Έμπνευση
Τα ουδέτερα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στους τοίχους αλλά και τα ξύλινα δοκάρια που τοποθετήθηκαν είναι η αποκορύφωση σε αυτό το σαλόνι. Το μπλε είναι το δευτερεύον χρώμα και δίνει μια διαφορετική πινελιά στο υπόλοιπο δωμάτιο.

ιδέες για σαλόνια

Πριν: Γραφείο
Αυτό το δωμάτιο το χρησιμοποιούσαν και σαν τραπεζαρία αλλά και σαν γραφείο. Αυτό που χρειαζόταν ήταν μια μεγάλη αλλαγή. Το γκρι ήταν ένα χρώμα που δεν ήθελαν άλλο και το όλο δωμάτιο χρειαζόταν μια σημαντική αλλαγή.

γραφείο στο σαλόνι

Μετά: Επέκταση του σαλονιού
Το αποτέλεσμα της μεταμόρφωσης είναι απλά φανταστικό. Έγινε τρομερή αλλαγή στο χρώμα και φυσικά στο φως αλλά και το ύφος του δωματίου. Το προηγούμενο γραφείο μετατράπηκε σε ένα μέρος που ολόκληρη η οικογένεια μπορούσε να χαλαρώσει.

Επέκταση του σαλονιού

Επίσης ο πολυέλαιος έδωσε μια άλλη νότα στο δωμάτιο. Τέλος, το γκρι αντικαταστάθηκε από το κλασικό λευκό χρώμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
λέβητες baxi

1 COMMENT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here