8 Εκπληκτικές Ιδέες για τα Έπιπλα του σαλονιού σου

0

Πολλές φορές λέμε ότι όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο που συνδυάζουμε τα πράγματα και όμως είναι έτσι ακριβώς. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά δεν είναι. Οι πιο όμορφοι χώροι έχουν ένα συνδυασμό, μπορεί να είναι λίγο μοντέρνος, λίγο σικ ή ακόμη και μινιμαλιστικός.

Το ίδιο ισχύει όταν θέλεις να διαλέξεις αλλά και να συνδυάσεις έπιπλα για το σαλόνι σου. Παλιά όταν αγοράζαμε έπιπλα έπρεπε να έχουν ομοιομορφία μεταξύ τους. Τώρα πλέον όταν αγοράζουμε έπιπλα θέλουμε να έχουν στυλ, λειτουργικότητα, κομψότητα αλλά και άνεση. Σε αυτό το άρθρο θα σου παρουσιάσουμε ιδέες για να συνδυάσεις τα έπιπλά σου. Μαζέψαμε διάφορες ιδέες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο σαλόνι σου.

1.Τα δύο είναι καλύτερα απο το ένα

Όταν θες να δημιουργήσεις συμμετρία, τα δύο κομμάτια είναι καλύτερα από το ένα. Μπορείς να προσθέσεις όχι μόνο ένα ζευγάρι από πολυθρόνες αλλά και 2 εάν το θες. Επίσης μπορείς να τοποθετήσεις ένα σετ από ψηλά φωτιστικά στα δύο άκρα του καναπέ για να έχεις έναν τέλεια ισορροπημένο χώρο.

έπιπλα σαλονιού ζεύγη

2.Μην φοβάσαι να αλλάξεις θέση στα έπιπλα

Εάν τα έπιπλα σου τα έχεις στην ίδια θέση από τότε που μετακόμισες στο σπίτι σου, τότε έχει έρθει η ώρα να τα αλλάξεις θέση. Μπορείς να τοποθετήσεις τον καναπέ μπροστά από έναν άλλον τοίχο. Ακόμη μπορείς να τον τοποθετήσεις κάθετα για να διαχωρίσεις το καθιστικό σου. Είναι μια γρήγορη και ανέξοδη λύση.

έπιπλα σαλονιού αλλαγή

3.Χρησιμποποίσε καλύμματα

Ένας λευκός καναπές δείχνει τέλειος σε κάθε χώρο. Το μόνο θέμα που έχει είναι ότι πρέπει να τον καθαρίζεις και να τον συντηρείς σχεδόν συνέχεια. Μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιήσεις λευκά καλύμματα που θα πλένεις και μπορείς να καθαρίσεις επιτόπου χωρίς να ανησυχείς για τον καναπέ.

έπιπλα σαλονιού καλύμματα

4.Πρόσθεσε χρώμα με διαφορετικούς τόνους

Για να έχεις ένα ενιαίο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε μια χρωματική παλέτα. Μπορείς να ταιριάξεις διαφορετικά σχέδια μαξιλαριών. Τοποθέτησε ένα ριγέ μαξιλάρι με ένα που έχει γεωμετρικά σχέδια αρκεί και τα δύο να έχουν μπλε χρώμα.

έπιπλα σαλονιού χρώμα

5.Παίξε με το βάθος

Εάν έχεις ένα μικρό χώρο αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να τοποθετήσεις μικρά έπιπλα. Διάλεξε ένα ή δύο μοναδικά κομμάτια. Όπως για παράδειγμα ένα καναπέ ή ένα μπουφέ που θα είναι το βασικό κομμάτι του δωματίου. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις αποθηκευτικό χώρο ή αρκετές θέσεις.

έπιπλα σαλονιού βάθος

6.Μην τοποθετήσεις τα έπιπλα στο τοίχο

Αντί να τοποθετήσεις τα έπιπλα στον τοίχο όπως κάνουμε πάντα, μπορείς να τα τοποθετήσεις περιμετρικά του δωματίου. Μπορείς να τα βάλεις στη μέση του χώρου. Είναι μια έξυπνη ιδέα για να δημιουργήσεις κι άλλο χώρο και να τοποθετήσεις και περισσότερες καρέκλες.

έπιπλα σαλονιού έξτρα χώρος

Έτσι θα φτιάξεις μικρούς χώρους στους οποίους μπορούν να κάθονται οι φίλοι σου και να συζητάνε. Επίσης με αυτό τον τρόπο το κέντρο του δωματίου δεν θα φαίνεται άδειο.

7.Ξανσκέψου για το τραπεζάκι του σαλονιού

Είναι δεδομένο ότι θες ένα χώρο για να ακουμπήσεις όχι μόνο το ποτό σου αλλά και κάποιο βιβλίο. Δεν χρειάζεται όμως να αγοράσεις το παραδοσιακό τετράγωνο ή ορθογώνιο τραπεζάκι που όλοι έχουμε.

έπιπλα σαλονιού τραπεζάκι

Τοποθέτησε μικρά στρογγυλά τραπεζάκια μαζί. Επίσης μπορείς να βάλεις ένα μαλακό σκαμπό στο οποίο μπορείς να τοποθετήσεις ένα δίσκο για να ακουμπήσεις τα ποτήρια σου. Επίσης μπορείς να ακουμπήσεις τα πόδια σου αλλά μπορεί να χρησιμεύσει και για έξτρα κάθισμα όταν έχεις φίλους στο σπίτι.

8.Ο χώρος σου έχει πολλές χρήσεις

Το σαλόνι δεν είναι μόνο ένας χώρος για να βλέπεις τηλεόραση. Εκμεταλλεύσου τον χώρο σου προσθέτοντας αντικείμενα που θα μπορούσαν ακόμη και να αλλάξουν την χρήση του δωματίου. Ένα τραπέζι με καρέκλες μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν τραπεζαρία αλλά και σαν ένα γραφείο.

έπιπλα σαλονιού πολλαπλή χρήση

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here