Φυτά για καλό και κακό Feng Shui

φυτά feng shui
λέβητες baxi
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Υπάρχουν φυτά τα οποία φέρνουν καλό φενγκ σούι και φυτά για κακό φενγκ σούι. Πρόκειται περισσότερο για την τοποθέτηση των συγκεκριμένων φυτών σε συγκεκριμένες περιοχές του σπιτιού ή του γραφείου σας.

Και, φυσικά, επειδή το φενγκ σούι αφορά μόνο την ενέργεια, υπάρχει σίγουρα μεγάλη έμφαση στην πραγματική ενέργεια των φυτών, ξεκινώντας λοιπόν με την ιδιαίτερη εμφάνιση και την αίσθηση τους, ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες είναι η γενική υγεία τους.

Ας πάρουμε λοιπόν ένα απλό παράδειγμα, το παράδειγμα της επιβίωσης. Ένα από τα καλύτερα φυτά Feng shui είναι το τυχερό μπαμπού. Και ο λόγος είναι ότι είναι ένα φυτό το οποίο προσπαθεί να επιβιώσει.

Τα φυτά είναι πάντα εξαιρετικά feng shui για ένα σπίτι ή ένα γραφείο επειδή φέρνουν ζωντανό Τσι ή ενέργεια στον χώρο. Όσο τα φυτά διατηρούνται υγιή, τοποθετούνται σε καλές περιοχές καθώς και σε γλάστρες που ταιριάζουν οπτικά, μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι είναι καλό φενγκ σούι.

Ας περάσουμε λοιπόν να δούμε αναλυτικά τα καλά και τα κακά Feng Shui φυτά.

Φυτά για καλό Feng Shui

Πρώτον, ας ξεκινήσουμε με τα φυτά που συνήθως αναφέρονται ως καλά φυτά φενγκ σούι και μπορούμε να χωρίσουμε τα λεγόμενα καλά φυτά σε 3 κατηγορίες:

Τα φυτά καθαρισμού αέρα, τα φυτά υγείας και τα φυτά τύχης

Φυτά καθαρισμού αέρα

Η ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε παίζει καθοριστικό ρόλο για την επιβίωση και τη διατήρηση της υγείας μας.

Τα φυτά φενγκ σούι γνωστά ως κορυφαία φυτά καθαρισμού του αέρα, έχουν την ιδιότητα να μειώνουν το μονοξείδιο του άνθρακα, καθώς και άλλων ουσιών στους εσωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα να έχουμε μια καθαρότερη ατμόσφαιρα, καθώς δεν μπορεί να υπάρξει καλή ενέργεια σε ένα σπίτι ή γραφείο χωρίς καθαρό αέρα καλής ποιότητας.

Σε αυτή την κατηγορία μπορούμε να βρούμε αρκετά φυτά. Μερικά από αυτά θα τα δείτε παρακάτω.

1. Areca Palms (Shrysalido carpus Lutescens – Οικογένεια arekovyh)
2. Bamboo Palm (Μπαμπού – Chamaedorea Seifrizii – Οικογένεια arekovyh)
3. Rubber Plant (Φίκος – Fiscus Robusta)
4. Dracaena Janet Craig (Δράκαινα – Dracaena Deremensis Janet Craig)
5. Φυτό αράχνη (Asparagus setaceus)
6. Peace Lily (Σπαθίφυλλο – Spathiphyllum sp.). Aυτό το φυτό μπορεί να είναι η τέλεια μονάδα καθαρισμού αέρα

Φυτά Υγείας

Όπως υπάρχουν και τα φυτά καθαρισμού του αέρα, έτσι υπάρχουν και τα φυτά υγείας. Παρακάτω θα δείτε τα πιο δημοφιλή φυτά υγείας στην ελληνική αγορά, έτσι ώστε να επιλέξετε εκείνα που ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες σας.

1. Χρυσάνθεμο (Chrysanthemum morifolium): Είναι πολύ ανθεκτικό σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, διαθέτει πολύ υψηλή απορροφητικότητα ρύπων και ευδοκιμεί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
feng shui χρυσάνθεμο

2. Zέρμπερα (Gerbera jamesonii): Το συγκεκριμένο φυτό είναι κατάλληλο για τους εσωτερικούς χώρους με υψηλή απορροφητικότητα ρύπων αλλά απαιτεί πάρα πολύ καλό αερισμό και αρκετά έντονο φως τα την περίοδο της ανάπτυξης του.
Zέρμπερα feng shui

3. Σεφλέρα (Shefflera actinophylla): Το συγκεκριμένο φυτό δεν απαιτεί συχνό πότισμα ή κάποια ιδιαίτερη φροντίδα αλλά έχει ανάνγκη από αρκετό ηλιακό φως. Αναπτύσσεται σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους. Η απορροφητικότητα του σχετικά με τους ρύπους είναι μέτρια.
Σεφλέρα

Φυτά Τύχης

Τα φυτά feng shui τύχης είναι μια διαφοτερική κατηγορία φυτών που δεν έχουν κάποια ικανότητα όπως τα παραπάνω φυτά (καθαρισμού αέρα κλπ), παρά μόνο φέρνουν τύχη στο σπίτι μας. Και λέγοντας φέρνουν τύχη αναφερόμαστε στην θετική τους ενέργεια που παράγουν στον εσωτερικό μας χώρο.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

1. Μπαμπού: Το φενγκ σούι υπαγορεύει ότι ανάλογα με το πόσα μπαμπού θα βάλουμε σε βάζα νερου έχει ένα συγκεκριμένο νόημα.
Για ευτυχία, μακροζωία και πλούτο: 3 Μπαμπού.
Για τον πλούτο: 5 Μπαμπού.
Για Καλή τύχη: 6 Μπαμπού.
Για την υγεία: 7 Μπαμπού.
Για την ανάπτυξη: 8 Μπαμπού
Και για την ολοκλήρωση 10 Μπαμπού.

καλή τύχη μπαμπού

Μια μεγάλη διάταξη που αποτελείτε από 21 μπαμπού πιστεύεται ότι φέρνει ευλογίες της διαρκούς υγείας και του μεγάλου πλούτου.

2. Νεφρίτης (Jade plant): Τα φυτά Νεφρίτης μπορούν να ζήσουν για δεκαετίες υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Υπάρχουν μερικές διαφορετικές ποικιλίες φυτών νεφρίτη, όλα τα οποία λέγεται ότι φέρνουν καλή τύχη, επομένως τα jades δίδονται συχνά σε νέους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ως δώρα. Όταν τοποθετείται κοντά στην είσοδο του σπιτιού ή του γραφείου, πιστεύεται ότι καλωσορίζει την ευημερία και την επιτυχία μέσα.
feng shui νεφρίτης jade

Φυτά για κακό Feng Shui

Τα λεγόμενα κακά φυτά feng shui είναι συνήθως τα φυτά που λόγω του σχήματος τους, μπορούν να φέρουν αρνηική ενέργεια στο σπίτι ή στο γραφείο μας. Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά παρακάτω.

Ένα από αυτά τα φυτά λοιπόν είναι και ο Κάκτος
κακο φενγκ σουι κάκτος

Πράγματα που φέρνουν Γρουσουζιά

1. Πετάξτε τα ξερά λουλούδια αμέσως.
2. Μην φυλάσσετε τα ξερά φυτά, καθώς αναγκάζουν την ενέργεια να χαλαρώσει και να παραμείνει στάσιμη.
3. Αποφύγετε να έχετε μαύρες πόρτες
4. Αν υπάρχει καθρέπτης στο υπνοδωμάτιο σας, να μην κοιτάει προς το κρεβάτι σας
5. Μην αφήνετε ανοιχτό το καπάκι της τουαλέτα σας
6. Μην κρεμάτε ημερολόγιο στην μπροστινή πόρτα διότι πιστεύεται ότι συντομεύει τη ζωή των ανθρώπων που κατοικούν στο σπίτι.
7. Να μην έχετε άσχημες μυρωδιές στο σπίτι σας
8. Να μην έχετε ψεύτικα φυτά στο σπίτι σας
9. Πετάξτε σπασμένα ή ραγισμένα πιάτα
10.

… και πολλά ακόμα.

Συμπέρασμα

Το συμπέρασμα σε όλα αυτά είναι ότι πιστεύετε δεν πιστεύετε στο Feng Shui, καλό θα είναι στην ζωή μας να βάλουμε χρώματα, να απομακρύνουμε κάθε τι το οποίο μας προκαλεί θλίψη, στεναχώρια, εκνευρισμό και άλλα αρνητικά συναισθήματα. Απολαύστε κάθε στιγμή, προσπαθήστε να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα, βάλτε τα δυνατά σας και και γενικότερα κάντε αυτό που σας ευχαριστεί.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
λέβητες baxi

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here