Με ποια κριτήρια να διαλέξετε φούρνο μικροκυμάτων

0
φούρνος μικροκυμάτων

Διαλέξτε τον σωστό φούρνο μικροκυμάτων και θα μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Από το να μαγειρεύετε έτοιμα φαγητά μέχρι το ξαναζέσταμα και την απόψυξη τους. Αγοράστε τον καλύτερο για τις ανάγκες σας με την βοήθεια του οδηγού μας.

Μία πρώτη γνωριμία με τους φούρνους μικροκυμάτων

Κάντε μία λίστα με όσα θέλετε να κάνει για εσάς ο φούρνος μικροκυμάτων. Η προηγμένη τεχνολογία φούρνων θα σας δώσει πολλές επιλογές σε προγράμματα και λειτουργίες, αλλά δεν αξίζει τα λεφτά σας αν το μόνο που θέλετε είναι να ζεστάνετε μία κούπα καφέ ή ένα πιάτο σούπας.

Τα κορυφαία μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ψήσιμο αλλά και ζαχαροπλαστική. Μερικά έχουν ακόμα και την δυνατότητα να φτιάξουν γιαούρτι! Αν αποθηκεύετε συχνά φαγητό στο ψυγείο, η δυνατότητα απόψυξης είναι κάτι που θα πρέπει να ψάξετε στις λειτουργίες του φούρνου πριν τον αγοράσετε.

φούρνους μικροκυμάτων

Σκεφτείτε που θα τον τοποθετήσετε. Κρατήστε στο μυαλό σας ότι θα χρειαστείτε 15 πόντους κενό στο πίσω μέρος για τον εξαερισμό. Αν διαλέξετε εντοιχιζόμενο, θα χρειαστείτε εξοπλισμό εξαέρωσης που παρέχεται από τον κατασκευαστή.

Όταν συγκρίνεται μοντέλα, το μέγεθος του πιάτου και το εσωτερικό ύψος παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από την ένταση. Για οικογενειακή χρήση θα χρειαστείτε διάμετρο πιάτου τουλάχιστον 30 εκατοστών και ύψος περισσότερο από 20 πόντους, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει μεγαλύτερες μερίδες φαγητού.

Επιλογές

Μόνο φούρνος μικροκυμάτων

Συχνά αναφέρεται ως φούρνος μικροκυμάτων του εργένη. Αυτή η βασική επιλογή είναι ιδανική για ζέσταμα έτοιμων φαγητών, ξαναζέσταμα και απόψυξη. Μην περιμένετε ξεροψημένο φαγητό από την συγκεκριμένη επιλογή.

Φούρνος μικροκυμάτων με γκριλ

Φούρνος μικροκυμάτων με γκριλ

Θα έχετε τα συνηθισμένα χαρακτηριστικά με τον απλό, αλλά με μία εσωτερική ψησταριά. Χρησιμοποιώντας ένα υλικό που ζεσταίνεται παρέα με τον φούρνο, το φαγητό σας θα ψηθεί καλύτερα και θα πάρει την ελκυστική καφέ απόχρωση.

Έχετε υπόψη σας ότι το υλικό της ψησταριάς δεν είναι το ίδιο δυνατό με την παραδοσιακή. Ως αποτέλεσμα, το ψήσιμο θα είναι πιο αργό και το φαγητό ενδέχεται να νιώθει στεγνό στην υφή του.

Συνδυαστικοί φούρνοι μικροκυμάτων (Combi)

Οι συνδυαστικοί φούρνοι μικροκυμάτων προσφέρουν μεγαλύτερη ευελιξία στο μαγείρεμα και σας δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μόνο τα μικροκύματα ή μόνο την ψησταριά (ζεστό αέρα). Όπως λέει και το όνομα τους μπορείτε ακόμα να τα λειτουργήσετε σε συνδυασμό. Το μέγεθος εδώ θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο.

Εντοιχιζόμενοι

Εντοιχιζόμενος φούρνος μικροκυμάτων

Ένας υπέροχος τρόπος να ελευθερώσετε χώρο για εργασίες στην κουζίνα σας. Ένας εντοιχιζόμενος φούρνος μπορεί να έχει οποιοδήποτε χαρακτηριστικό από τα προηγούμενα καθώς δεν ισχύουν περιορισμοί στις λειτουργίες του.

Χωρητικότητα

Η ποικιλία που υπάρχει στην αγορά κυμαίνεται από τα 17 λίτρα έως τα 32. Για μεγάλες οικογένειες, σκεφτείτε να πάρετε τον μεγαλύτερο που μπορείτε. Ενδεικτικά, μελέτες δείχνουν ότι θα χρειαστείτε τουλάχιστον 27 λίτρα χωρητικότητας και όσο μεγαλύτερο ύψος γίνεται.

Ένταση

Η ένταση του φούρνου μικροκυμάτων μετριέται σε Watt. Όσο υψηλότερη η ένταση, τόσο πιο γρήγορα θα ζεσταίνεται το φαγητό σας. Με τιμές ανάμεσα στα 650-1950Watt και κατηγορίες βαθμολογίας από το Α στο Ε, στα 850Watt το Ε αποτελεί την πιο κοινή βαθμολογία.

Περίληψη

Οι φούρνοι μικροκυμάτων αποτελούν μία πολύ χρήσιμη οικιακή συσκευή με πολλές διαφορετικές ιδιότητες. Η δύναμη των Watt δεν θα πρέπει να σας ανησυχεί, καθώς οι διαφορές στην απόδοση είναι μικρές για να τις πληρώσετε αρκετά παραπάνω.

Θα σας λύσει τα χέρια με τις γρήγορες επιδόσεις του από το ζέσταμα του καφέ, μέχρι το ψήσιμο ενός κοτόπουλου ή ενός κέικ. Αναλογιστείτε το μέγεθος που θα αγοράσετε σύμφωνα με τα μέλη της οικογένειας και την χρήση που θέλετε να κάνετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here