Μείωση του κόστους θέρμανσης με 6 έξυπνες εφευρέσεις!

0

Είναι πλέον δεδομένο ότι όσο η εξωτερική θερμοκρασία πέφτει, τόσο αυξάνονται τα έξοδα της θέρμανσης. Χρειάζεται αρκετή ενέργεια για να ζεσταθεί το σπίτι τους ψυχρότερους μήνες του χειμώνα και γι’ αυτό η επένδυση στην μόνωση του σπιτιού είναι σημαντική προς την μείωση του κόστους θέρμανσης.

Αν όμως έχετε ήδη κάνει την μόνωση και οι λογαριασμοί εξακολουθούν να φουσκώνουν, μικρές επενδύσεις μπορούν να δώσουν την λύση. Η παρακάτω λίστα θα σας δώσει μία ιδέα του πως η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει, χωρίς να χρειαστεί να βάλετε το χέρι σας βαθιά στην τσέπη.

Μεμβράνη παραθύρων (φιλμ)

Ένας έξυπνος τρόπος να εξαλείψετε τα ρεύματα κρύου αέρα από τα κενά στα παράθυρα σας είναι η πλαστική μεμβράνη. Πολύ εύκολο στην τοποθέτηση, θα σας λύσει το πρόβλημα της παγωνιάς που νιώθετε περνώντας δίπλα στα παράθυρα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι μία ταινία διπλής όψεως και το φιλμ. Απλώστε ταινία γύρω από τα παράθυρα σας, κολλήστε το φιλμ πάνω της και ζεστάνετε το με ένα πιστολάκι μαλλιών. Η μεμβράνη θα συρρικνωθεί και θα κολλήσει αεροστεγώς στα κενά των τζαμιών. Είστε έτοιμοι!

Εκτός από μόνωση, η μεμβράνη τζαμιών μπορεί να λειτουργήσει και ως διακοσμητικό με πολλές αποχρώσεις να διαλέξετε. Για παράδειγμα, αν το παράθυρο του μπάνιου σας είναι μεγάλο, ένα λευκό θολό ή ριγέ φιλμ, θα σας καλύψει τόσο σαν μόνωση όσο και σαν προστασία στην ιδιωτικότητα σας.

Ηλεκτρική κουβέρτα / θερμαινόμενο πάπλωμα

Αν θέλετε να κοιμάστε άνετα και ζεστά όλο το βράδυ, δεν χρειάζεται να ξοδεύεστε αφήνοντας την κεντρική θέρμανση ανοιχτή. Μία ηλεκτρική κουβέρτα είναι ικανή να σας ζεστάνει και να βοηθήσει στην μείωση του κόστους θέρμανσης σημαντικά.

Βγαίνει σε πολλά μεγέθη και με αρκετές ρυθμίσεις. Με ένα υπέρδιπλο μέγεθος και έως και 10 επίπεδα ρύθμισης θερμοκρασίας (ξεχωριστά για κάθε πλευρά του κρεβατιού), θα καλύψει τις ανάγκες ακόμα και των πιο απαιτητικών!

Ασύρματοι αισθητήρες παραθύρου και πόρτας

Στα μέσα του χειμώνα είναι λογικό το σπίτι να παραμένει κλειστό ώστε να κρατήσει μέσα την ζέστη. Που και που όμως, χρειάζεται έναν εξαερισμό για να ανανεωθεί και να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Με τους ασύρματους αισθητήρες θα είστε σίγουροι πως δεν ξεχάσατε κάτι ανοιχτό για να δραπετεύσει η θέρμανση.

Μονωτικό σφραγιστικό πρίζας

Ακούγεται υπερβολικό αλλά πιστέψτε μας δεν είναι. Οι τοίχοι και τα παράθυρα μπορεί να έχουν την κατάλληλη μόνωση, αλλά ακόμα να νιώθετε ένα κρύο αεράκι να μπαίνει στο σπίτι. Καλύψτε, με αυτόν το τρόπο, την παραμικρή τρύπα που μπορεί να εισχωρήσει το κρύο λειτουργικά και πολύ φθηνά

Έξυπνο σύστημα εγχώριου εξαερισμού

Πως μπορεί ο εξαερισμός να είναι έξυπνος αναρωτιέστε; Συνδεδεμένος με το κινητό σας, δίνει την ικανότητα να ρυθμίσετε την ροή αέρα στα δωμάτια που είναι ακατοίκητα και το αντίστροφο. Το αρνητικό εδώ είναι ότι θέλει τοποθέτηση από κάποιον ειδικό στο είδος.

Ανεμιστήρας ζεστού και κρύου

Αντί να ανοίγετε τον θερμοστάτη όταν θέλετε να ζεστάνετε μόνο ένα δωμάτιο, αγοράστε έναν ανεμιστήρα ζεστού και κρύου αέρα. Μπορείτε να τον ρυθμίσετε να διοχετεύει την ζέστη ακριβώς πάνω σας ή να ζεστάνει όλο το χώρο.

Ωστόσο, όταν ο καιρός ζεστάνει μην τον αποθηκεύσετε πολύ μακριά. Εκτός από μία ιδανική λύση για την μείωση του κόστους θέρμανσης, ο ανεμιστήρας θα σας χρειαστεί και το καλοκαίρι με την λειτουργία κρύου αέρα!

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here