Μοναδικά διακοσμητικά μοτίβα και πως θα τα συνδυάσεις!

0
μοναδικά διακοσμητικά μοτίβα

Το να αναμείξεις τα μοτίβα είναι παιχνιδάκι

Μπορεί το να τολμήσεις να αναμείξεις τα διακοσμητικά μοτίβα να σου φαίνεται τρομακτικό αλλά στην ουσία δεν είναι. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αναμείξεις τα μοτίβα στο ντεκόρ σου σαν επαγγελματίας. Πρέπει απλά να καταλάβεις τους βασικούς κανόνες οι οποίοι δεν είναι δύσκολοι και μετά θα αποφασίσεις πως θα βάλεις την προσωπική σου πινελιά.

Γενικά όταν θα προσπαθήσεις να συνδυάσεις διαφορετικά διακοσμητικά μοτίβα θα πρέπει να είναι από διαφορετικά στυλ και κλίμακες. Το τελευταίο είναι το πιο σημαντικό από όλα.

μοναδικά διακοσμητικά μοτίβα

Για παράδειγμα εάν υπάρχει στο δωμάτιο ένα χαλί με πολύχρωμο μοτίβο, αυτή θα είναι στο περίπου η απόχρωση που θα κυριαρχήσει και στο υπόλοιπο δωμάτιο. Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μοτίβα είτε στο ίδιο χρώμα είτε εντελώς αντίθετα αλλά σε μικρότερο μέγεθος.

Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί το οπτικό ενδιαφέρον. Αυτά τα αντικείμενα μπορεί να είναι μαξιλαράκια, έπιπλα, κουρτίνες και ριχτάρια. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Βασικός συνδυασμός

Αυτό το πολύχρωμο σαλόνι είναι ένα κλασσικό παράδειγμα από συνδυασμό διαφορετικών μοτίβων. Υπάρχουν 3 διαφορετικά διακοσμητικά μοτίβα με 3 διαφορετικά μεγέθη. Κάθε ένα μοτίβο είναι διαφορετικό αλλά μας δίνει την ίδια αίσθηση.

Το μάλλινο χαλί που έχει χρησιμοποιηθεί έχει γεωμετρικά σχέδια τα οποία δίνουν την βασική απόχρωση που θα χρησιμοποιηθεί στο υπόλοιπο δωμάτιο. Το μονόχρωμο μαξιλάρι μας δείχνει την απόχρωση που θα είναι η δεύτερη κυρίαρχη.

μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία βασικός σχεδιασμός

Επίσης οι επαναλαμβανόμενοι ρόμβοι στο χαλί δίνουν το χρώμα και το στυλ. Τα υπόλοιπα μαξιλαράκια στον καναπέ ταιριάζουν απόλυτα με το υπόλοιπο στυλ.

Γεωμετρικά σχέδια φωτίζουν το δωμάτιο με μαύρη και λευκή απόχρωση

Τα γεωμετρικά σχέδια μπορούν να προσφέρουν σε ένα μικρό καθιστικό που είναι μονόχρωμο μια μεγάλη δόση ζωντάνιας. Τα δύο μεγάλα σχέδια που βρίσκονται στον τοίχο ενσωματώνονται αρμονικά στην εικόνα.

μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία γεωμετρικά μοτίβα

Οι δυο μεγάλες πολυθρόνες έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο διακοσμητικό μοτίβο στο δωμάτιο. Τέλος, το χαλί με το ζιγκ ζαγκ μοτίβο ολοκληρώνει την εικόνα.

Ζωντανά μοτίβα από τη μακρινή Δύση

Αυτό το σαλόνι απλά σπάει όλους τους κανόνες. Περιέχει όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου και έχει και λίγο από μποέμ παράδεισο. Η μητέρα και κόρη που δημιούργησαν αυτό το στυλ το ονόμασαν «Τέλεια ατέλεια».

μοναδικά διακοσμητικά μοτίβα Δύση

Και όμως είναι κάτι μοναδικό. Το απαλό γαλάζιο στους τοίχους εναρμονίζεται υπέροχα με τα υπόλοιπα χρώματα αλλά και υφές.

Κράτησε ένα και μοναδικό μοτίβο

Με το να κρατήσεις ένα μόνο μοτίβο στον χώρο σου θα δώσει μια αίσθηση ομοιομορφίας στον χώρο. Αυτό το σαλόνι είναι σε μπόχο στυλ και έχει διάφορα κιλίμια και μαξιλάρια με μεγάλα μοτίβα.

μοναδικά διακοσμητικά μοτίβα ομοιομορφία

Έχουν πάνω τους διάφορα χρώματα και σχέδια και έρχονται και δένουν τέλεια με τα Μαροκινά κρεβάτια καναπέδες.

Χρησιμοποίησε ένα χαλί μεγάλων διαστάσεων

Άλλος ένας γενικός κανόνας είναι πως το πιο εμφανές σχέδιο θα πρέπει να καλύπτει το πάτωμα. Αυτό το σικ μικρό σαλόνι έχει ένα τεράστιο χαλί με μεγάλα και πολύχρωμα διακοσμητικά μοτίβα.

μοναδικά διακοσμητικά μοτίβα μεγάλο χαλί

Επίσης υπάρχουν μαξιλαράκια σε διάφορες αποχρώσεις που ενσωματώνονται όμορφα στον χώρο. Τα αγαπημένα μας είναι αυτά που βρίσκονται πάνω στις πολυθρόνες που έχουν πάνω τους μικρά λευκά ριχτάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here