Οικιακές συσκευές: 8 Κακές συνήθειες που τις φθείρουν

0

Όλες οι οικιακές συσκευές φθείρονται με τον χρόνο και αυτό σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα χαλάσουν και θα πρέπει να αντικατασταθούν. Ο τρόπος που τις χρησιμοποιείτε όμως μπορεί να τους δώσει παραπάνω ζωή. Σταματήστε αυτές τις κακές συνήθειες τώρα και δώστε χρόνια στις συσκευές σας.

Βγάλτε τα κέρματα από τις τσέπες του παντελονιού

Κάντε έναν έλεγχο πριν βάλετε τα ρούχα στο πλυντήριο. Χαμένα κέρματα μέσα του μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στα τοιχώματα και αν περάσουν μέσα στις σωλήνες, να δημιουργήσουν βραχυκύκλωμα. Χαμένα λεφτά μέσα στο πλυντήριο, ισοδυναμούν με χαμένα λεφτά σε επισκευές!

Μην παραγεμίζετε το ψυγείο

Είναι αλήθεια ότι ένα γεμάτο ψυγείο λειτουργεί καλύτερα και οικονομικότερα. Ωστόσο, ένα παραφορτωμένο ψυγείο μπορεί να φράξει τους αεραγωγούς του, εμποδίζοντας την ροή του κρύου αέρα. Αυτό το φαινόμενο μπορεί μέχρι και να κάψει την αντίσταση του.

Υπερβολικό γέμισμα του πλυντηρίου

Όσο δελεαστικό και αν είναι, θα σας συμβουλεύαμε να μην το κάνετε. Ένα γεμάτο πλυντήριο φαινομενικά κάνει οικονομία, αλλά ρεαλιστικά προκαλεί δυσλειτουργίες και μελλοντικά προβλήματα. Τηρήστε τις προδιαγραφές του κατασκευαστή στο βάρος που αντέχει ο κάδος και μόνο κερδισμένοι θα είστε.

Μην αφήνετε λεκέδες στον φούρνο

οι λεκέδες είναι ένα φυσικό υποπροϊόν του μαγειρέματος. Οτιδήποτε στάξει όμως θα πρέπει να καθαριστεί αμέσως ώστε να μην πάθουν βλάβη οι αντιστάσεις του φούρνου. Θα σας συμβουλεύαμε να στρώνετε αλουμινόχαρτο στη σχάρα του ταψιού (όχι στο πάτωμα) για την ευκολότερη απομάκρυνσή τους από τις συσκευές σας.

Καθαρίστε τα χνούδια στο στεγνωτήριο σας

Θυμηθείτε να καθαρίσετε τις παγίδες χνουδιού στο στεγνωτήριο σας. Αν δεν το κάνετε, η αποδοτικότητα του μηχανήματος θα μειωθεί δραστικά. Επίσης είναι θέμα ασφάλειας. Χνούδια που συσσωρεύονται στον σωλήνα εξαερισμού μπορούν, στην χειρότερη περίπτωση, να ξεκινήσουν φωτιά.

Η κουζίνα αερίου δεν πρέπει να καθαρίζεται με σαπούνι

Αποφύγετε την χρήση σαπουνάδας στην κουζίνα αερίου. Το σαπούνι θα διαβρώσει τα υλικά της. Επίσης, μπορεί να εισχωρήσει στις τρύπες καύσης, προκαλώντας κακή ανάφλεξη. Διαβάστε τις οδηγίες της κουζίνας σας και τηρήστε το κομμάτι του καθαρισμού κατά γράμμα.

Προσέχτε τα αιχμηρά αντικείμενα μέσα στο πλυντήριο πιάτων

Αν θέλετε να πλύνετε τα μαχαίρια σας στο πλυντήριο πιάτων, τοποθετήστε τα στο καλάθι αιχμηρών με την μύτη προς τα πάνω. Διαφορετικά, θα πληγώσετε τα ράφια του πλυντηρίου με αποτέλεσμα να εμφανιστεί σκουριά. Κανείς δεν θέλει σκουριά στα πλυμένα πιάτα του!

Μην χρησιμοποιείτε σκεύη από χυτοσίδηρο στην κεραμική εστία σας

Ο πάτος ενός τηγανιού ή κατσαρόλας από χυτοσίδηρο είναι σκληρός και είναι εύκολο να χαράξει την λεία κεραμική επιφάνεια της κουζίνας. Προτιμήστε επικαλυμμένα σκεύη και αποφύγετε το σύρσιμο αυτών. Αντίθετα, σηκώστε τα κάθε φορά που πρέπει να τα μετακινήσετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here