Πως να βάψετε με ένα ρολό

πως να βάψεις με ρολό
λέβητες baxi
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όταν θες να βάψεις ένα μεγάλο ταβάνι ή μεγάλους τοίχους συνήθως θα χρησιμοποιήσεις ένα ρολό βαψίματος για να έχεις ένα γρήγορο και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αυτού του είδους τα εργαλεία δεν είναι ακριβά σε αντίθεση με τα σπρέι ή και με άλλες μεθόδους.

Αντί να χρησιμοποιήσεις ένα ρολό και ένα δίσκο υπάρχει μια ακόμη μέθοδος που είναι πιο εύκολη και καθαρή. Μπορείς αν προσθέσεις τη μπογιά σε ένα κουβά και αφού βουτήξεις το ρολό μπορείς να το στραγγίσεις προσεκτικά στην άκρη του κουβά.

Με αυτό τον τρόπο γλιτώνεις το να ξαναγεμίζεις συνέχεια τον δίσκο με μπογιά όπως και το ίδιο το ρολό βαψίματος. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς αυτόν τον τρόπο δεν σου πέφτει ή χάνεις τη μπογιά γιατί πέφτει ακριβώς μέσα στον κουβά.

Τι θα χρειαστείς

Ένα ρολό βαψίματος 9 ιντσών

Έναν καθαρό κουβά, καλό θα ήταν να έχει και καπάκι

Ένα παλιό ύφασμα

Πλαστικό κάλυμμα

Ταινία για τις γωνίες

Άλλα εργαλεία που μπορεί να χρειαστείς

Κοντάρι που ρυθμίζεται

Λάτεξ γάντια

Οδηγίες

Ετοιμάστε την περιοχή που θα βάψετεΑνακατέψτε προσεκτικά την μπογιά

Η μπογιά αποτελείται από ένα συμπαγές υλικό που είναι η χρωστική ουσία.  Εάν η μπογιά δεν έχει χρησιμοποιηθεί και έχει μείνει ανοιχτή για κάποιες μέρες μπορεί να μην γίνεται να ξαναχρησιμοποιηθεί μετά.

Για αυτό τον λόγω ή θα πρέπει μέσα σε λίγες μέρες να έχει χρησιμοποιηθεί αυτή η μπογιά ή μπορείς να την ανακατέψεις εσύ.

Ρίξε την μπογιά στον κουβά

Eπίλεξε να δουλέψεις το χρώμα κάπου εξωτερικά ή σε κάποιον χώρο που δεν θα σε πείραζε εάν έπεφτε λίγη μπογιά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μεταφέρεις τη  μπογιά στον κουβά.

Όταν θα ρίχνεις τη μπογιά μην το κάνεις γρήγορα γιατί έτσι δημιουργούνται φούσκες με αέρα και δεν το θέλουμε αυτό. Μην γεμίσεις τον κουβά μέχρι πάνω γιατί θα είναι αρκετά δύσκολο να χρησιμοποιήσεις σωστά το ρολό

Βάψε την κύρια περιοχή

Εφόσον θα έχεις βουτήξει το ρολό βαψίματος στη μπογιά και έχεις βεβαιωθεί πως δεν στάζει μπογιά μπορείς να ξεκινήσεις να βάφεις την επιφάνεια που θες  αλλά όχι τις άκρες.

Κράτησε μια απόσταση από τις άκρες και ξεκίνα να βάφεις σε σχήμα W. Μην ξεχνάς πως πρέπει να χρησιμοποιείς όλο το ρολό και όχι ιδιαίτερα τις άκρες του.

Δεύτερο πέρασμα

Το δεύτερο πέρασμα γίνεται ενώ δεν έχει στεγνώσει καλά το πρώτο χέρι. Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσεις ένα βάθος στην απόχρωση που έχεις επιλέξει. Μετά από το πρώτο χέρι απλά περίμενε λίγο και ξεκίνησε το δεύτερο.

Εάν ξεχαστείς και περιμένεις πάρα πολύ τότε η πρώτη στρώση μετά θα κολλάει και δεν θα έχει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Βάφοντας τις γωνίες

Το ρολό δεν είναι το σωστό εργαλείο για να βάψεις τις γωνίες. Εάν πάλι δεν έχεις άλλη επιλογή προσπάθησε να βάψεις παράλληλα με τις γωνίες. Μην ξεχνάς πως πρέπει ή να αφήσεις κάποιο μικρό κενό ή μπορείς να κολλήσεις ταινία και να βάψεις χωρίς να φοβηθείς για το χρώμα.

Αλλιώς μπορείς να αγοράσεις ένα πινέλο και να περάσεις τις γωνίες με αυτό.

Τέλος, εφόσον στεγνώσει το χρώμα μπορείς να αφαιρέσεις την ταινία και να πλύνεις τον κουβά, το ρολό βαψίματος και το πινέλο με ζεστό νερό και σαπούνι.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
λέβητες baxi

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here