Πως να ετοιμάσετε το σπίτι σας για το AIRBNB

λέβητες baxi
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το καλοκαίρι έρχεται, οπότε η θερινή περίοδος διακοπών θα ανθίσει στην χώρα μας. Λόγω του AIRBNB, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών μπορούν να βγάλουν μερικά χρήματα την περίοδο των διακοπών τους που θα λείπουν από το σπίτι.

Όσο οι τιμές των ενοικιαζόμενων δωματίων ανεβαίνουν, την ίδια τάση έχει και ο ανταγωνισμός. Υπάρχουν απλοί τρόποι που μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης για να σιγουρευτεί ότι το σπίτι του ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα.

Ο σχεδιασμός του σπιτιού είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο όταν κάποιος ψάχνει να κλείσει ένα σπίτι μέσω AIRBNB. Πάμε λοιπόν να δούμε πως με μερικές μικρές αλλαγές, το δικό σας σπίτι θα είναι εκείνο που θα προτιμήσει ο πιθανός ενοικιαστής.

Διαρρύθμιση κρεβατιού

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που ψάχνει ένας ταξιδιώτης είναι η κρεβατοκάμαρα: και πιο συγκεκριμένα, το ίδιο το κρεβάτι. Το κρεβάτι πρέπει να δείχνει άνετο, φιλικό και καθαρό. Ο ευκολότερος τρόπος να το επιτύχετε είναι με λευκά ή ανοιχτόχρωμα σεντόνια και μαξιλάρια.

Μην ξεχάσετε στον ίδιο τόνο να είναι και το πάπλωμα! Είναι πολύ σημαντικό τα σεντόνια με το πάπλωμα να είναι στο ίδιο χρώμα. Όχι μόνο κάνει το κρεβάτι να φαίνεται άνετο, αλλά και μεγαλύτερο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία 5 αστέρων χρησιμοποιούν αυτή τη τεχνική.

Προσθέστε μαξιλάρια

Τα μαξιλάρια παίζουν τεράστιο ρόλο στο οπτικό αποτέλεσμα του δωματίου. Εκτός από το να προσθέτουν “επίπεδα” στον χώρο, δίνουν την αίσθηση ότι νοιάζεστε για τον σχεδιασμό και αφιερώνεται χρόνο γι’ αυτόν. Ιδανικότερα σημεία να τα τοποθετήσετε είναι οι καναπέδες και το κρεβάτι.

Για την επιλογή μαξιλαριών θα πρέπει να ψάχνετε διαφορετικά χρώματα, ανάγλυφα σχέδια και ενδιαφέροντα γραφικά πάνω τους. Αν το σπίτι σας δείχνει βαρετό, τα πολύχρωμα μαξιλάρια αποτελούν εύκολη και αξιόπιστη λύση στην αλλαγή της διαρρύθμισης.

Σε περίπτωση που ο χώρος νιώθει “κρύος”, τα σχέδια με γούνα θα δώσουν ένα άνετο αίσθημα στον επισκέπτη. Τα μαξιλάρια με διάφορα γραφήματα δίνουν χαρακτήρα, ενώ τα δερμάτινα σας επιτρέπουν μία μικρή επίδειξη και αποπνέουν αέρα πολυτέλειας (που σπανίζει στο AIRBNB).

Πίνακες τέχνης

Κάθε προσωπικές φωτογραφίες και διακοσμητικά στοιχεία (όπως – διπλώματα, έπαινοι και μετάλλια από αγώνες) θα πρέπει να κρυφτούν. Αφαιρέστε τα από τον χώρο και αποθηκεύστε τα ασφαλή σε ένα κουτί. Οι επισκέπτες θέλουν την αίσθηση του ξενοδοχείου και τα προσωπικά σας θα χαλάσουν αυτήν την επιθυμία τους.

Υπάρχουν αρκετοί φθηνοί πίνακες στην αγορά για να δώσετε στο σπίτι σας φρεσκάδα χωρίς να ξοδευτείτε. Δεν χρειάζεται να πάρετε έργα τέχνης. Οι απλές επιλογές αποτελούν σχεδόν μονόδρομο στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Αν το σπίτι σας έχει το στοιχείο του ξύλου αρκετά εμφανές, πίνακες με φυτά ταιριάζουν απόλυτα. Στα μοντέρνα σπίτια, οι πίνακες ποπ τέχνης είναι οι καταλληλότεροι. Στην περίπτωση των παραδοσιακών σπιτιών, μπορείτε να προσθέσετε ασπρόμαυρες φωτογραφίες που θα το αναδείξουν.

Το μπάνιο

Κλείνοντας ένα σπίτι μέσω AIRBNB, οι φωτογραφίες είναι εκείνες που θα προσελκύσουν τον ενδιαφερόμενο. Τι καλύτερο λοιπόν, από το να κάνετε το μπάνιο να μοιάζει σαν όαση στην μικρή περιπέτεια του ταξιδιού που θα κάνει ο κάθε ενοικιαστής;!

Ακολουθήστε τα πρότυπα των ξενοδοχείων. Βάλτε ίδιο χρώμα πετσέτες (και μπουρνούζι αν είναι δυνατόν). Τα φυτά αποτελούν μια εξαιρετική πινελιά καλαισθησίας μέσα στο μπάνιο. Όσο για τα καλλυντικά, προσθέστε μερικά όπως: υγρό σαπούνι, αιθέρια έλαια και σαπουνάκια μίας χρήσης.

Φυτά και πράσινο

Τα φυτά έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και να κάνουν τον χώρο να νιώθει φιλικός και άνετος. Χωρίς πολύ σκέψη, είναι ένα στοιχείο που απλά δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

Μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο σπίτι και να αλλάξουν τον αέρα κυριολεκτικά και μεταφορικά. Από μικρούς κάκτους, φτέρες, ομπρελόδεντρα, μέχρι και το τυχερό μπαμπού, δεν υπάρχει λάθος επιλογή.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
λέβητες baxi

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here