Τα καλύτερα χρώματα σύμφωνα με την επιστήμη

λέβητες baxi
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Τα χρώματα μπορούν να εκφράσουν την αίσθηση του στυλ και να επηρεάσουν την διάθεση μας μέσα στο σπίτι. Ισχύει το γεγονός, πως όποιο χρώμα επιλέξεις θα βελτιώσει με πολλούς τρόπους την ποιότητα ζωής.

Εμείς θα σε βοηθήσουμε να διαλέξεις απόχρωση για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου, αποκαλύπτοντας την σημασία που έχει το κάθε χρώμα.

Για πολυσύχναστους χώρους: Απαλό ροζ

Έχει αποδειχθεί πως το ροζ είναι κατευναστικό και γαλήνιο, για παράδειγμα, τα τελευταία 40 χρόνια αρκετά ιατρικά κέντρα χρησιμοποιούν ροζ αποχρώσεις για να αισθάνεται ο κόσμος καλύτερα.

Όταν κοιτάζει κανείς το ροζ χρώμα, μπορεί να παίρνει βαθιές ανάσες και να χαλαρώνει. Για να έχεις ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να το συνδυάσεις με παστέλ αποχρώσεις όπως είναι το πράσινο της μέντας και το ανοιχτόχρωμο κίτρινο.

Το καλύτερο χρώμα για ουδέτερα δωμάτια: Φωτεινό και απαλό πράσινο

Εάν θέλεις να νιώθεις ισορροπία και να αισθάνεσαι σαν να είσαι στην φύση, τότε το πράσινο είναι το ιδανικό χρώμα. Το πράσινο είναι μια απόχρωση που ηρεμεί και είναι ιδανικό για τους περισσότερους χώρους του σπιτιού.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα χρησιμοποιείται πολύ από τα νηπιαγωγεία.

Το καλύτερο χρώμα για τις κουζίνες: Κίτρινο

Ο Victor Tirondola, (ιδιοκτήτης της Manor Work Painting) αναφέρει πως το κίτρινο (όπως είναι το χρώμα του βουτύρου) είναι ένα φανταστικό χρώμα για την κουζίνα. Αυτή η απόχρωση τονώνει την όρεξη μας και ενισχύει την ενέργεια που νιώθουμε.

Δεν είσαι πρωινός τύπος; Κι όμως αυτό το χρώμα μπορεί να αυξήσει τον ενθουσιασμό σου και να έχεις ένα κίνητρο για να ξυπνήσεις το πρωί.

Το καλύτερο σκούρο χρώμα για την κρεβατοκάμαρα: Βαθύ μπλε

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το μπλε φως αυξάνει την πνευματική διαύγεια και πως το μπλε στους τοίχους προσφέρει μια αίσθηση γαλήνης και μια αίσθηση προστασίας.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα John Mochelle, αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν το μπλε ιδανικό για την κρεβατοκάμαρα. Μπορείς επίσης, να αναμείξεις τολμηρές αποχρώσεις του μπλε με ανοιχτές για να φέρεις μια ισορροπία στον χώρο.

Το καλύτερο χρώμα για το δωμάτιο εργασιών: Λιλά

Σκέψου πέρα από τα κλασσικά χρώματα και χρησιμοποίησε το λιλά. Οι περισσότερες σκούρες αποχρώσεις του μωβ έχουν συνδυαστεί με τη θλίψη και την απογοήτευση. Το λιλά χρώμα όμως έχει έναν αέρα μυστηρίου και ξυπνάει την δημιουργικότητα μέσα μας.

Είναι ιδανικό για να χρησιμοποιηθεί στο δωμάτιο που εμείς δουλεύουμε ή στο γραφείο μας. Μπορεί το λιλά να συνδυαστεί εξαιρετικά με το γκρι χρώμα αλλά και με την απόχρωση που έχει το βατόμουρο.

Η καλύτερη απόχρωση για την τραπεζαρία: Ζεστό λευκό

Υπάρχουν πάρα πολλές αποχρώσεις του λευκού. Ποια όμως είναι η κατάλληλη για την τραπεζαρία σου; Όλα έχουν να κάνουν με το πως εσύ θες να τα συνδυάσεις.

Μια ζεστή απόχρωση του λευκού χρώματος θα δημιουργήσει έναν ακόμη πιο ζεστό και φιλόξενο χώρο. Είναι ακριβώς αυτό που θες να πετύχεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
λέβητες baxi

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here