Ποιο είναι το καλύτερο στρώμα για τη μέση; Όλα όσα πρέπει να προσέξετε

0
το καλύτερο στρώμα για την μέση

Οι πόνοι στη μέση και την πλάτη είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί ενήλικες και έχει διάφορες αιτίες και πιθανές λύσεις. Ανάλογα με την ένταση του πόνου, τη συχνότητα των οσφυαλγιών και την αιτία, ο γιατρός μπορεί να προτείνει φυσιοθεραπείες, ειδική γυμναστική ή/ και αλλαγή του στρώματος.

Βέβαια, καλό είναι να μη φτάσουμε στο σημείο, όπου χρειαζόμαστε ιατρική παρέμβαση. Το να κοιμόμαστε σε ένα στρώμα, το οποίο υποστηρίζει σωστά την σπονδυλική στήλη, επιτρέπει στους μυς να χαλαρώσουν και αποσυμφορεί την πίεση από τους σπονδύλους είναι τεράστιας σημασίας, για να προλάβουμε ή να ανακουφίσουμε τους πόνους στη μέση και την πλάτη.

Πώς, όμως, θα διαλέξετε το καλύτερο στρώμα για τη μέση; Τι πρέπει να γνωρίζετε για την κατάλληλη αγορά;

Μπορεί ένα παλιό στρώμα να προκαλέσει πόνο στη μέση;

τα καλύτερα στρώματα

Η απάντηση είναι ναι, ένα παλιό στρώμα μπορεί να προκαλέσει ή να χειροτερεύσει τον πόνο στη μέση και την πλάτη. Φυσικά, υπάρχουν και άλλες αιτίες, όπως κάποιος τραυματισμός στους μεσοσπονδύλιους δίσκους, αρθρίτιδα, οστεοπόρωση ή σκελετικές παραμορφώσεις.

Όμως, ένα παλιό στρώμα, το οποίο είναι πολύ σκληρό ή πολύ μαλακό, όχι μόνο δεν θα βελτιώσει το πρόβλημα, αλλά αντίθετα θα το χειροτερέψει ή μπορεί και να το προκαλέσει σταδιακά με τον καιρό.

Αν το πρωί ξυπνάτε με πόνους στην πλάτη και τη μέση, δεν κάνετε καλό ύπνο ή παθαίνετε συχνά οσφυαλγίες, παρόλο που δεν έχετε κάποιο εμφανές πρόβλημα υγείας, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό απλώς να χρειάζεστε ένα στρώμα που θα ταιριάζει στο σώμα σας και τις ανάγκες του.

Ποιο στρώμα να διαλέξω;

Ποιο στρώμα να διαλέξω;

ο ιδανικό στρώμα είναι αυτό που θα προσφέρει την απαραίτητη στήριξη στην πλάτη και τη μέση σας, χωρίς όμως να ασκεί πολλή πίεση στα γόνατα, τον αυχένα και τις υπόλοιπες καμπύλες του σώματος. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μία και μοναδική λύση για όλους. Κάθε σώμα είναι ξεχωριστό και έχει τις δικές του απαιτήσεις, οπότε ένα στρώμα που είναι τέλειο σε κάποιον, μπορεί να είναι μέτριο σε κάποιον άλλο.

Οι παράγοντες που πρέπει να προσέξετε είναι οι ακόλουθοι:

Μιλήστε με το γιατρό ή το φυσιοθεραπευτή σας. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε για ποιο λόγο πονάτε, αφού κάθε πρόβλημα έχει και διαφορετική αντιμετώπιση. Επιπλέον, θα σας συμβουλεύσει σχετικά με τον τύπο στρώματος που πρέπει να πάρετε.

Πόσο σκληρό πρέπει να είναι το στρώμα; Αν και αυτό εξαρτάται από το πρόβλημα υγείας που ενδεχομένως προϋπάρχει, η συμβουλή γενικά είναι το στρώμα να βρίσκεται κάπου στο ενδιάμεσο, ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό. Ο κανόνας λέει ότι οι γοφοί και οι ώμοι θα πρέπει να βουλιάζουν ελαφρά στο στρώμα, αν κοιμάστε στο πλάι, ενώ τα πόδια και η μέση να μένουν στην επιφάνεια, ώστε η σπονδυλική στήλη να αποκτάει μια φυσική στάση. Το πώς θα το πετύχετε αυτό εξαρτάται από τη συχνή στάση ύπνου και το βάρος σας. Σε ανθρώπους με υψηλό σωματικό βάρος, προτείνεται συνήθως ένα μέτριο προς σκληρό στρώμα.

Ποια υλικά είναι τα καλύτερα για το στρώμα; Η βασική απάντηση είναι τα ανεξάρτητα ελατήρια Pocket Springs, τα οποία παρέχουν άψογη στήριξη στην σπονδυλική στήλη και ανακουφίζουν από τους πόνους. Όμως, τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί εντυπωσιακά και τα στρώματα με memory foam ή latex είναι εξαιρετικά στη στήριξη της πλάτης και της μέσης, ειδικά για ανθρώπους με χαμηλό σωματικό βάρος, και επιπλέον είναι πολύ άνετα. Μια λύση που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα όλων των κατηγοριών είναι τα υβριδικά στρώματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα με ανεξάρτητα ελατήρια, συνδυασμένα με αφρώδη υλικά, memory foam και latex.

Ζητήστε συμβουλή. Αν, έχοντας κάνει την έρευνά σας, δεν έχετε ακόμα καταλήξει κάπου, ρωτήστε τους ειδικούς στα στρώματα ύπνου, για να σας συμβουλεύσουν σχετικά με τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το στρώμα σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Στη Deltastrom, είμαστε δίπλα σας, για να βρούμε μαζί το στρώμα που θα σας ανακουφίσει από τους πόνους στη μέση και θα σας χαρίσει καλύτερο ύπνο και συνεπώς καλύτερη ζωή. Δείτε όλες τις επιλογές που έχετε σε στρώματα ύπνου ειδικά φτιαγμένα, για να υποστηρίζουν τη σπονδυλική στήλη και να σας προστατεύουν από τις οσφυαλγίες με πρωτοποριακό σχεδιασμό και καινοτόμα υλικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here