Πως να βάψετε DIY ένα κομοδίνο με χρώμα κιμωλίας!

χρώμα κιμωλίας κομοδίνο
λέβητες baxi
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Κομοδίνο με χρώμα κιμωλίας

Με το χρώμα κιμωλίας μπορείς να ανανεώσεις οποιοδήποτε έπιπλο θες με ελάχιστη προετοιμασία. Είναι ιδανικό για τυχόν ατέλειες που μπορεί να υπάρχουν σε έπιπλα και με τη χρήση του θα έχεις ένα διαχρονικό αποτέλεσμα.

Με αντίκες και τραπέζια οι ειδικοί λένε πως είναι καλύτερο να αφήνεις να φαίνονται οι ατέλειες. Κάποιες φορές βέβαια το να το φτιάξεις ή και να το δώσεις σε κάποιον ειδικό μπορεί να χρειαστεί πολλές ώρες δουλειάς και χρημάτων για να το επιδιορθώσει.

Το να βάψεις ένα κομοδίνο με χρώμα κιμωλίας είναι απλό, γρήγορο και διασκεδαστικό. Για να δούμε κάποια μικρά tips που θα κάνουν την όλη διαδικασία πιο εύκολη.

Μάζεψε τα εφόδια σου

• Μπογιά κιμωλίας (μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα από πολλά χρώματα, απλά άφησε την φαντασία σου ελεύθερη).
• Κερί γυαλίσματος
• Αφρώδες υαλόχαρτό
• Πανιά
• Βούρτσα
*Μην ξεχάσεις να προσθέσεις περίπου 30ml νερού για να την ανακατέψεις.

χρώματα κιμωλίας εφόδια

Χρησιμοποίησε στόκο για τυχόν ατέλειες

Το χρώμα κιμωλίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες επιφάνειες όπως: μέταλλο, πέτρα, τσιμέντο και ξύλο. Όταν χρησιμοποιήσεις αυτήν την μπογιά θα μπορέσεις να κρύψεις πολλές ατέλειες χωρίς πολύ κόπο.

Σε περίπτωση που το κομοδίνο ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια που θες να βάψεις έχει τρύπες, γρατζουνιές ή πολλά κενά τότε χρησιμοποίησε στόκο για να καλύψεις τα κενά.

Άφησε την περιοχή να στεγνώσει εντελώς. Αφού στεγνώσει τρίψτο με αφρώδες γυαλόχαρτο για να λειάνεις την περιοχή. Θα έχεις ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Ανάλογα με το έπιπλο που θα επιλέξεις και την κατάσταση που βρίσκεται θα δεις εάν θέλει τρίψιμο ή όχι.

χρώμα κιμωλίας κομοδίνο στόκος

Μπορεί το κομοδίνο που έχεις επιλέξει να μην χρειάζεται καν τρίψιμο. Σε περίπτωση που χρειάζεται απλά τρίψε το σημείο μέχρι να είναι λείο. Το χρώμα κιμωλίας είναι απλά ιδανικό για τέτοιες επιφάνειες.

Καθάρισε πολύ καλά την επιφάνεια

Μόλις τελειώσεις με το τρίψιμο πρέπει να καθαρίσεις πάρα πολύ καλά την επιφάνεια. Χρησιμοποίησε όποιο πανί θες και μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα άφησε το έπιπλο να στεγνώσει εντελώς.

χρώμα κιμωλίας καθάρισμα κομοδίνο

Όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις το χρώμα κιμωλίας πρέπει η επιφάνεια να είναι πεντακάθαρη χωρίς να έχει σκόνη ή μικρά ανεπιθύμητα κομμάτια. Το καθαρό έπιπλο θα έχει ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Πέρνα το πρώτο χέρι του χρώματος

Μπορείς να περάσεις το κομοδίνο σου ένα ή και δύο χέρια. Ανάλογα με το αποτέλεσμα που θες να έχεις. Όταν περάσεις το πρώτο χέρι μπογιάς θα πρέπει να αφήσεις το κομοδίνο να στεγνώσει εντελώς.

χρώμα κιμωλίας κομοδίνο βάψιμο

Πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 6 ώρες πριν περάσεις το δεύτερο χέρι. Επίσης καλό θα ήταν εάν βάψεις και κάποιο άλλο έπιπλο να είναι από αυτά που βρίσκονται εντός σπιτιού.

Χρησιμοποίησε κερί για να γυαλίσεις το κομοδίνο

Το χρώμα κιμωλίας αφήνει ένα ματ αποτέλεσμα. Εάν θες να προστατέψεις το χρώμα τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικό κερί που θα βρεις στο χρωματοπωλείο για να δώσεις λάμψη.

χρώμα κιμωλίας κομοδίνο κερί

Χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανί για να απλώσεις το κερί. Κάνε κυκλικές κινήσεις και μόλις τελειώσεις με όλο το κομοδίνο άφησε το να στεγνώσει καλά. Μόλις στεγνώσει χρησιμοποίησε ένα άλλο καθαρό πανί και ξαναπέρασε το για να δώσεις ένα λαμπερό και υπέροχο τελείωμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
λέβητες baxi

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here