10 Έξυπνες Ιδέες με Έπιπλα Πολλαπλών Χρήσεων

0

Ο μοντέρνος τρόπος ζωής που όλοι ζούμε αλλάζει διαρκώς. Ένα προαπαιτούμενο που υπάρχει στο μοντέρνο σχέδιο είναι να εναρμονίζεται με τον τρόπο ζωής και να προσφέρει και μια ακόμη πιο μοντέρνα εκδοχή.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 10 έπιπλα πολλαπλών χρήσεων. Κάθε ένα από αυτά είναι δημιουργικό και απλά μας δίνει ιδέες για το σπίτι μας.
Πώς δημιουργούνται όμως αυτές οι μοναδικές ιδέες; Μετά από διάφορες συνεντεύξεις με σχεδιαστές φαίνεται πως η ίδια η καθημερινότητα είναι γεμάτη με πράγματα που μας εμπνέουν.

Ξεκίνα με ένα αντικείμενο που ήδη υπάρχει, πρόσθεσε το προσωπικό σου χόμπι σε αυτό, ετοίμασε ένα πακέτο φιλικό προς τον καταναλωτή και έτοιμο: ένα μοναδικό και λειτουργικό έπιπλο, τέλειο για το μοντέρνο σου σπίτι. Ας δούμε λοιπόν κάποια από αυτά τα έπιπλα και την ιστορία τους.

Το Γραφείο Ποδήλατο

Ήταν η μεγάλη αγάπη για το ποδήλατο που τους έκανε να σκεφτούν και να δημιουργήσουν ένα ποδήλατο για εσωτερικούς χώρους. Η δημιουργική ομάδα στο Store Moo δημιούργησε το τραπέζι PIT IN.

πολλαπλή χρήση ποδήλατο γραφείο

Είναι ένα ασυνήθιστο γραφείο που επιτρέπει σε αυτόν που το χρησιμοποιεί να κάνει ένα διάλειμμα για καφέ και να δει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του πάνω στην άνεση του….ποδηλάτου του.

πολλαπλή χρήση ποδήλατο τραπέζι

Τραπέζι Σημειώσεων

Γιατί να μην χρησιμοποιήσεις την ιδέα των post-it και να μην δημιουργήσεις ένα τραπέζι φτιαγμένο από αυτά; Μια ομάδα Ιταλών από το Soup Studio δημιούργησε το τραπέζι των σημειώσεων.

Είναι ένα τραπέζι ειδικά για αυτούς που δουλεύουν σε δημιουργικά επαγγέλματα. «Χαρτί. Στυλό. Ιδέες. Πολλές ιδέες. Είναι ένα σύστημα που μπορεί να τα υποστηρίξει και να δημιουργήσεις ότι θες τι στιγμή που το θες.

Η απλότητα του το κάνει αμέσως προσβάσιμο σε οποιαδήποτε σκέψη. Όταν τελειώσουν τα φύλλα απλά αντικατέστησε τα με ένα καινούργιο μπλοκ και θα έχεις ένα καινούργιο τραπέζι και πάλι». Έξυπνο τι λες;

πολλαπλή χρήση τραπέζι σημειώσεων

Βιβλιοθήκη και Υπερυψωμένος Καναπές

Πόσες φορές έχεις προσπαθήσει να πιάσεις ένα αντικείμενο και εκείνη τη στιγμή απλά εύχεσαι να μην χρειαζόταν να σηκωθείς; Ο καναπές Ramsa δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Younes Duret. Το σχέδιο του είναι να έχεις αυτό που εσύ θες όσο πιο κοντά γίνεται.

Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να σηκωθείς για να πάρεις το βιβλίο που θες, απλά απλώνεις το χέρι σου και το πιάνεις.

πολλαπλή χρήση καναπές βιβλιοθήκη

Ντουλάπα Σάουνα

Η ντουλάπα σάουνα Badkast σχεδιάστηκε από την Anna van der Lei. Είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρούς και μοντέρνους χώρους. Ήταν η ανάγκη που την έκανε να σχεδιάσει κάτι τέτοιο. Όπως και η ίδια αναφέρει: «Είναι η Ολλανδική βερσιόν της Φινλανδικής σάουνας.

πολλαπλή χρήση ντουλάπα σάουνα

Δεν χρειάζεται να έχεις ένα μεγάλο κήπο ή μεγάλο χώρο για να την τοποθετήσεις. Ο χώρος που βάζεις τα ρούχα σου αλλά και η μπανιέρα συνυπάρχουν αρμονικά. Είναι μια δίφυλλη ντουλάπα η οποία είναι φτιαγμένη από ξύλο αγριόπευκου.

Τα ειδικά σχεδιασμένα κομμάτια της ντουλάπας διαστέλλονται όταν βρέχονται. Με αυτό τον τρόπο η ντουλάπα παραμένει υδατοστεγής». Μοναδικό τι λέτε;

πολλαπλή χρήση σάουνα ντουλάπα

Βιβλιοθήκη που είναι και χώρος παιχνιδιού για τις γάτες.

Αυτή η βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε από τον Corentin Dombrecht ο οποίος αγαπάει το διάβασμα αλλά και τις γάτες. Μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορους εσωτερικούς χώρους.

Υπάρχει μια διακριτική σκάλα που μπορούν οι γάτες να ανεβοκατεβαίνουν χωρίς να ενοχλούν. Απλό, λειτουργικό αλλά και τέλειο για τις γάτες.

πολλαπλή χρήση βιβλιοθήκη γάτες

Θερμενόμενη Καρέκλα

Ο Jeroen Wesselink γέρνει προς τα πίσω και ακουμπάει σε ένα καλοριφέρ. Αλλά δεν είναι ένα απλό καλοριφέρ είναι μια θερμενόμενη καρεκλά. Το σχέδιο το δημιούργησε ο Gerrit Rietveld Zig Zag Chair. Αυτή η καρέκλα δεν είναι μόνο άνετη αλλά και ζεστή.

πολλαπλή χρήση θερμαινόμενη καρέκλα

Τραπέζι που έχει σε διάταξη τα κρασιά

Αυτό το τραπέζι σχεδιάστηκε από τον ταλαντούχο ξυλουργό Vincent Chicore. Το σχεδίασε για τους Chicone Cabinetmakers. Το τραπέζι των κρασιών είναι μια έμπνευση από βαρέλια βελανιδιάς. Το Finger Lakes είναι ένα γνωστό μέρος στη Νέα Υόρκη που παράγει κρασιά.

πολλαπλή χρήση τραπέζι κρασιών

Το σχέδιο δεν είναι μόνο μοντέρνο αλλά και παραδοσιακό και έχει 16 θέσεις για κρασιά.

πολλαπλή χρήση τραπέζι και κρασιά

Σκαμπό Κωμοδίνο και Ράφι για περιοδικά

Αυτό το σκαμπό σχεδιάστηκε από τον Christian Lessing για μικρούς εσωτερικούς χώρους. Είναι ένα πολυλειτουργικό σκαμπό με το οποίο μπορείς να εξοικονομήσεις χώρο.

Είναι ένα μοναδικό σκαμπό στο οποίο μπορείς να αλλάξεις το ύψος ανάλογα με το πόσα περιοδικά θέλεις να τοποθετήσεις. Επίσης μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σαν ένα μικρό τραπέζι.

πολλαπλή χρήση σκαμπό τραπέζι

Τραπεζαρία και τραπέζι μπιλιάρδου

πολλαπλή χρήση τραπεζαρία μπιλιάρδο

Το να μπορεί να συνδυάσει κανείς το παιχνίδι με την λειτουργικότητα είναι κάτι μοναδικό. Η εταιρία Koralturk και οι κατασκευαστές της πήγαν την πολυτέλεια σε άλλο επίπεδο. Έχουν φτιάξει έναν εξαιρετικό συνδυασμό. Ενδιαφέρον τι λέτε;

πολλαπλή χρήση μπιλιάρδο τραπεζαρία

Καθίσματα που χρησιμοποιούνται σαν κομοδίνο

Σκέφτηκες ποτέ καθώς κοίταζες τα επιπλά σου ότι μπορούν να χωριστούν σε περισσότερα κομμάτια και να είναι ακόμη πιο χρήσιμα; Την ιδέα για αυτό το πρότζεκτ την είχε ο Mattias Stenberg.

πολλαπλή χρήση κάθισμα κομοδίνο

O Mattias περιγράφει αυτή την ιδέα για αυτό το μοναδικό κομμάτι με τα εξής λόγια: «Ήθελα να δημιουργήσω κάτι μοναδικό το οποίο θα είχε αυστηρές γραμμές και οι γραμμές αυτές θα δίνουν βάθος στο ξύλο». Είναι ένα κομψό κομμάτι το όποιο δίνει χαρακτήρα σε όποιο δωμάτιο και αν τοποθετηθεί.

πολλαπλή χρήση κομοδίνο τραπέζι

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here