8 Ομορφότερα τριαντάφυλλα στον κόσμο

0
τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα είναι τα πιο όμορφα λουλούδια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχουν συνδυαστεί με την ομορφιά, την αγάπη και ακόμη και με την πολιτική. Υπάρχουν πάρα πολλά και διαφορετικά τριαντάφυλλα και το κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

τα καλύτερα τριαντάφυλλα στον κόσμο

Τα τριαντάφυλλα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τα άγρια τριαντάφυλλα και τα υβρίδια. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει αυτά που είναι τα πιο παλιά είδη που υπάρχουν ακόμη και τέλος η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει την μείξη διαφόρων ειδών. Ας δούμε κάποια από αυτά.1. Τριαντάφυλλο ecuador (Εκουαδόρ)

Τα συγκεκριμένα τριαντάφυλλα φτάνουν σε ύψος το 1,5 μέτρο, καλλιεργούνται σε υψόμετρο 2.800μ πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στις οροσειρές του Ισημερινού, κοντά σε μια πολύ μικρή πόλη που ονομάζεται Machachi (Ματσάτσι), στις Άνδεις.

τριαντάφυλλο Εκουαδόρ

Λόγω του αρκετά μεγάλου υψομέτρου, τα Εκουαδόρ έχουν έναν πιο αργό κύκλο ανάπτυξης από τον κανονικό, που σημαίνει ότι έχουν πολύ μεγάλα άνθη και μακραίνουν τους βλαστούς τους. Αυτές οι μοναδικές συνθήκες έχουν οδηγήσει το Εκουαδόρ να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας λουλουδιών στον κόσμο, από τα οποία το 73% είναι αυτά τα τριαντάφυλλα.

Αυτό είναι το μαύρο εκουαδόρ:
μαύρο εκουαδόρ

2. Adam Rose

Το συγκεκριμένο τριαντάφυλλο το παρουσίασε για πρώτη φορά ο Peter Beals. Είναι το πρώτο είδος τριανταφυλλιάς και για αυτό τον λόγο ονομάστηκε Adam δηλαδή Αδάμ. Τα πρώτα από αυτά προήλθαν από την Κίνα και το άρωμα τους μας θυμίζει μαύρο τσάι.

Τριαντάφυλλο Adam Rose

3. Ballerina

Το συγκεκριμένο είδος είναι ένας θάμνος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν φράχτης. Μπορεί να αναπαραχθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και παράγουν μικρά και όμορφα ροζ τριαντάφυλλα.

τριαντάφυλλα Ballerina

Μπορείς εάν θες να τους δόσεις τη μορφή που θες να έχουν αλλιώς μπορείς να τα αφήσεις να σχηματιστούν φυσικά. Το συγκεκριμένο είδος μπορεί να μεγαλώσει από από 4 έως 6 εκατοστά.

4. Το τριαντάφυλλο του Δον Ζουάν

Το συγκεκριμένο είδος τριαντάφυλλου είναι πολύ γνωστό γιατί είναι αυτό που αγοράζουμε συνήθως του Αγίου Βαλεντίνου. Έχει ένα υπέροχο διακριτικό άρωμα που αρέσει σε όλους.

τριαντάφυλλο Δον Ζουάν

Αυτό το τριαντάφυλλο αναπαράχθηκε πρώτα στην Ιταλία το 1958 από τον Michele Malandrone. Αυτό που κάνει αυτό το τριαντάφυλλο να είναι μοναδικό είναι ότι από τα πρώτα κιόλας μικρά άνθη παράγει το πιο υπέροχο άρωμα που υπάρχει.

5. Τριαντάφυλλο Henry Nevard

Το συγκεκριμένο τριαντάφυλλο έχει είτε βαθύ κόκκινο χρώμα είτε είναι φούξια και παράγει διπλά άνθη. Έχει ένα πολύ δυνατό άρωμα και παράγει 30 πέταλα. Η διάμετρός του μπορεί να φτάσει τα 5΄΄.

Henry Nevard

Ανθίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μπορεί να φτάσει το 1,5 μέτρο. Αυτό το είδος θέλει πολύ ήλιο για να ευδοκιμήσει και μπορεί να μεγαλώσει σε οποιοδήποτε έδαφος.

6. Τριαντάφυλλο Iceberg

Αυτό το είδος έχει κερδίσει πάρα πολλά βραβεία και είναι ένα από τα πιο διάσημα. Είναι μετρίου μεγέθους, έχει λευκό χρώμα και έχει 30 με 40 πέταλα. Κάποιες φορές μπορεί να έχει πολύ απαλό ροζ χρώμα.

τριαντάφυλλα Iceberg

Μεγαλώνει όλο το χρόνο και το χειμώνα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Αυτή η τριανταφυλλιά μπορεί να δημιουργήσει και θάμνο εάν το τοποθετήσεις σωστά.

7. Τριαντάφυλλο Moonlight

Το τριαντάφυλλο Moonlight το εισήγαγε για πρώτη φορά ο Joseph Pemberton. Είναι ένα υβρίδιο και είναι και αναρριχώμενη τριανταφυλλιά. Μεγαλώνει όλο το χρόνο και αυτί και παράγει άνθη με πολύ διακριτικό άρωμα. Τα χρώματα του είναι είτε λευκό είτε κίτρινο.

Τριαντάφυλλο Moonlight

8. Ron’s Vision

To συγκεκριμένο τριαντάφυλλο είναι κίτρινο και τα πέταλα του στις άκρες έχουν ένα πολύ απαλό ροζ χρώμα. Μεγαλώνει και αυτό όλη τη χρονιά με τη σωστή φροντίδα και φτάνει περίπου τα 90 εκατοστά.

ρον βιζιον τριανταφυλλο

Μπορείς να τα έχεις σε γλάστρες, στον κήπο σου ή και ακόμη μπορείς να φτιάξεις μεγάλα παρτέρια. To πιο θα διαλέξεις να φυτέψεις στον κήπο σου είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείς. Μην ξεχνάς πως μπορείς να βάλεις πάνω από ένα είδος.ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here