Η Ελλάδα και τα όμορφα νησιά της που κάνουν τον τουρισμό να παραμιλά

0
Greek Islands

Και ναι… δεν νομίζω να υπάρχει κάποια άλλη χώρα σαν την Ελλάδα… Από που να αρχίσω; Από την κουζίνα της; από το κλίμα της;

Ας αρχίσω με τα εκθαμβωτικά νησιά της…

Τα ελληνικά νησιά είναι ένα μοναδικό φαινόμενο στην Ευρώπη. Η Ελλάδα αριθμεί 6.000 νησιά και νησίδες διασκορπισμένα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος.

Τα νησιά αποτελούν το κύριο χαρακτηριστικό της μορφολογίας της Ελλάδας και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού και της παράδοσης της χώρας. Η ελληνική κυριαρχία περιλαμβάνει 6.000 νησιά και νησίδες διασκορπισμένα στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγο, από τα οποία μόνο 227 νησιά κατοικούνται. Πρόκειται για ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Το ελληνικό αρχιπέλαγος καταλαμβάνει 7.500 χιλιόμετρα από την ακτογραμμή συνολικής έκτασης 16.000 χιλιομέτρων, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα διαφοροποιημένο τοπίο: παραλίες που εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα, προστατευμένους κόλπους και κολπίσκους, αμμουδιές με αμμόλοφους, παραλίες με βότσαλα, παράκτιες σπηλιές με απότομα βράχια και σκούρο χρώμα τυπική άμμος για το ηφαιστειογενές έδαφος και τους παράκτιους υγρότοπους.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here