10 Καλύτερες Ιδέες για να Διαμορφώσεις τον Κήπο σου

0
κήπο

Ο κήπος σου είναι ένα εξίσου ένα πολύ ξεχωριστό μέρος. Μπορείς να θεωρείς ότι το σπίτι σου είναι το κάστρο σου αλλά με έναν απίθανα διακοσμημένο κήπο μετατρέπεται σε κάτι απίθανο.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε από τις 10 καλύτερες ιδέες για να διαμορφώσεις τον κήπο σου και να προσθέσεις με αυτόν τον τρόπο ζεστασιά, χρώμα αλλά και υφή στο μέρος που αγαπάς και ζεις.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνεις τον κήπο σου μοναδικό. Μπορείς να φυτέψεις θάμνους, φυτά που θα κρατήσουν 1 χρόνο ή και περισσότερα χρόνια. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ιδέες μας για να δώσεις ύψος π.χ. καλάθια.

Μπορείς να δημιουργήσεις εξωτερικούς χώρους για να κάνεις πάρτι χωρίς να ανησυχείς για το που θα κάτσουν οι καλεσμένοι σου. Αυτές οι ιδέες δεν είναι μόνο υπέροχες αλλά και πρακτικές. Μπορείς να προσθέσεις και τις δικές σου ιδέες και με αυτόν τον τρόπο θα έχεις ένα μοναδικό μέρος για να περνάς υπέροχα τον χρόνο σου.

Καλωσόρισε τους καλεσμένους σου με λουλούδια

Τα λουλούδια κάνουν ένα σπίτι να φαίνεται πιο ζεστό. Μπορείς να βάλεις στην είσοδο του σπιτιού σου ετήσια ή αιωνόβια φυτά για να έχεις πάντα χρώμα στην είσοδο του σπιτιού σου.

Πετούνιες, σκυλάκια, ο κρίνος του Νείλου, και τα τριαντάφυλλα ‘Gertude Jekyll’ είναι κάποιες από τις προσθήκες που θα κάνουν το σπίτι σου μοναδικό. Εάν δεν έχεις αρκετό χώρο από την είσοδο και το δρόμο μπορείς να τοποθετήσεις ένα χαμηλό φράχτη μπροστά από την αυλή σου.

λουλούδια κηπου

Αυτό το κόλπο κάνει το σπίτι σου να φαίνεται ότι δεν είναι πολύ κοντά στον δρόμο. Επίσης σε αυτόν το φράχτη μπορείς να φυτέψεις λουλούδια και αμπέλια.

Φύτεψε αναρριχώμενη κληματαριά στον κήπο

Ένας άλλος τρόπος για να διαμορφώσεις τον χώρο σου είναι η αναρριχώμενη κληματαριά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο και ρομαντικό από το πράσινο που τυλίγεται γύρω από κολώνες και φράχτες. Η κληματαριά θα είναι μια υπέροχη προσθήκη στην αυλή σου.

Η κληματαριά μπορεί να έχει μπλε, μωβ, κόκκινα, ροζ, ή και λευκά λουλούδια. Για να μεγαλώσει καλύτερα τοποθέτησε την σε ένα φράχτη, ή σε μια πέργκολά. Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι απλά να την αφήσεις να μεγαλώσει και να πάει όπου αυτή θέλει ακόμη και πάνω σε θάμνους.

αναρριχώμενη κληματαριά

Οδηγός για να φυτέψεις την κληματαριά
Πότε να τη φυτέψεις: Το φθινόπωρο και η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή γιατί ο καιρός είναι δροσερός.

Πώς να μεγαλώσει: Φύτεψε την κληματαριά σε εύφορο έδαφος που απορροφάει εύκολα το νερό και το οποίο έχει πολλά οργανικά στοιχεία. Οι ρίζες της κληματαριάς πρέπει να είναι σε δροσερό έδαφος. Φρόντισε τα φύλλα να τα βλέπει ο ήλιος και οι ρίζες να βρίσκονται κάπου δροσερά.

Λίπασμα: Χρησιμοποίησε λίπασμα κάθε μήνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι. Χρησιμοποίησε οργανικό λίπασμα το οποίο είναι για τριαντάφυλλα και ντομάτες.

Κλάδεμα: Όταν αγοράσεις την κληματαριά ρώτησε κάθε πότε πρέπει να την κλαδεύεις. Κάποιες ανθίζουν πιο νωρίς και κάποιες πιο αργά.

Που μπορείς να αγοράσεις μια κληματαριά: Το καλύτερο μέρος για να αγοράσεις μια κληματαριά είναι ένα φυτώριο αλλιώς υπάρχουν και μέσω του διαδικτύου φυτώρια που μπορείς να παραγγείλεις και να αγοράσεις από εκεί.

Φύτεψε λουλούδια στο δρόμο προς το σπίτι σου

Με τον κατάλληλο σχεδιασμό αλλά και τα σωστά λουλούδια μπορείς να φτιάξεις έναν υπέροχο δρόμο προς το σπίτι σου. Κάνοντας μικρές αλλαγές μπορείς να το μετατρέψεις σε έναν μικρό παράδεισο.

Τοποθέτησε γκαζόν που θα είναι λίγο πιο ψηλά από το δρόμο και γύρω γύρω φύτεψε λουλούδια, τριαντάφυλλα και οτιδήποτε άλλο εσύ θες. Πρόσθεσε λουλούδια με διάφορα χρώματα και υφές. Το τριαντάφυλλο ‘Crystal Fairy’ μπορεί να δώσει ύψος και το ‘Butterfly Deep Rose’ έχει μοναδικό χρώμα.

λουλούδια για τον κήπο

Φύτεψε κρίνους

Όταν μιλάμε για ανθεκτικά λουλούδια εννοούμε τους κρίνους. Ο κρίνος είναι ανθεκτικός στην ξηρασία, δεν χρειάζεται λίπασμα και αντέχει το καλοκαίρι που έχει υγρασία και ζέστη. Αυτό που κάνει τον κρίνο μοναδικό είναι το ιδιαίτερο άρωμα του.

Οι κρίνοι έχουν μεγάλους βολβούς και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην καταστρέφονται εύκολα. Επίσης πρέπει να πούμε πως δεν χρειάζεται πολλά χρήματα για να τον διατηρήσεις. Ο κρίνος μπορεί να μεγαλώσει και να ανθίσει σε οποιοδήποτε έδαφος και του αρέσει ο ήλιος. Μακάρι τα όλα τα φυτά να ήταν σαν τον κρίνο.

κρίνοι

Οδηγός για να φυτέψεις τον κρίνο
Γιατί θα αγαπήσεις τον κρίνο: Είναι ένα λουλούδι με υπέροχο άρωμα και με πολλά και διαφορετικά χρώματα. Ο κρίνος ανθίζει την άνοιξη, τo καλοκαίρι και το φθινόπωρο.

Πως μπορεί να μεγαλώσει: Ο κρίνος χρειάζεται περίπου 5 ώρες ήλιου. Μπορεί να μεγαλώσει σε οποιοδήποτε έδαφος.

Που μπορείς να το αγοράσεις: Τα φυτώρια είναι ένα ιδανικό μέρος οπού μπορείς να βρεις διάφορα χρώματα.

Προστάτεψε τον Κήπο σου

Εάν δεν θες τα λουλούδια σου να φαγωθούν από διάφορα ζώα, διάλεξε λουλούδια και φυτά που για εμάς είναι υπέροχα αλλά για τα ζώα είναι απλά κάτι που δεν θα θέλουν να φάνε. Το να βρεις τέτοια φυτά και λουλούδια δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Για αυτό τον λόγο σου προτείνουμε την ασκληπιάδα την κονδυλυλώδη, το κεφαλάγκαθο, την Βουδλέια Δαβίδειος, ή και την εχινάκεια στενόφυλλή. Αυτά είναι κάποια από τα φυτά και τα λουλούδια που η τα ελάφια και τα υπόλοιπα ζώα δεν θα πλησιάσουν.

κεφαλάγκαθο κήπου

Με αυτόν τον τρόπο ο κήπος σου θα δείχνει υπέροχος και πολύχρωμος. Μπορείς να βρεις διάφορα ήδη στα φυτώρια και όταν τα φυτέψεις πρόσεξε το έδαφος να απορροφά καλά το νερό.

Δώσε ύψος με γλάστρες και καλάθια

Δεν θες καθόλου το σπίτι σου αλλά και το κήπο σου να είναι μονοδιάστατος. Γι’ αυτό το λόγο μπορείς να χρησιμοποιήσεις γλάστρες και καλάθια για να δώσεις ύψος αλλά και βάθος. Αυτό το κόλπο τραβάει την προσοχή και δεν χρειάζεται καμία απολύτως προσπάθεια.

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα οπτικό εφέ με αυτόν τον τρόπο. Μπορείς να βάλεις λουλούδια σε διάφορα χρώματα και να δημιουργήσεις μια θάλασσα χρωμάτων. Εάν θες να δημιουργήσεις ένα καταφύγιο αυτός είναι ένας τρόπος. Εκτός από αυτό, τα φυτά θα μεγαλώσουν μια χαρά γιατί θα έχουν και αέρα και θα απορροφούν ακριβώς όσο νερό χρειάζονται.

γλαστρες για κηπο

Ποια φυτά να φυτέψεις στο καλάθι;
Κάθε καλάθι θα πρέπει να περιλαμβάνει 3 είδη φυτών. Αυτά που κρέμονται όπως οι μπιγκόνιες και το φασκόμηλο. Αυτά που συσσωρεύονται και γεμίζουν το καλάθι, όπως το δεντρολίβανο και τέλος αυτά που είναι ψηλά και τραβάνε την προσοχή μας. Ένα από αυτά είναι το μωβ cordyline.

Φύτεψε θάμνους με λουλούδια

Εάν κάποιος ρωτήσει ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταμορφώσεις τον κήπο σου, θα πρέπει να πούμε πως είναι τα άνθη. Τα λουλούδια που ανθίζουν, οι θάμνοι και τα δέντρα μπορούν να μεταμορφώσουν την αυλή σου. Μπορείς να προσθέσεις χρώμα πολύ εύκολα.

Ένας υπέροχος θάμνος που μπορείς να φυτέψεις είναι o Chinese Snowball. Είναι ένας ανοιξιάτικος και πανέμορφος θάμνος. Έχει λευκά άνθη που μεγαλώνουν από 6 μέχρι 8 εκατοστά και στολίζουν τα κλαδιά του στο τέλος της Άνοιξης. Είναι ένα τέλειο απόκτημα για τον κήπο σου.

Αυτό το φυτό γίνεται αρκετά μεγάλο, μπορεί να φτάσει τα 20 εκατοστά σε ύψος σε και πλάτος. Παρόλο που μοιάζει με την υδραγγεία είναι βασικά ένα βιβούρνο.

θάμνοι

Οδηγός για να φυτέψεις το Chinese Snowball
Που μπορείς να το φυτέψεις: Βρες ένα εμφανές μεγάλο σημείο για να το φυτέψεις.

Πως μπορείς το μεγαλώσεις: Θέλει ένα μέρος με αρκετό ήλιο, επίσης το έδαφος πρέπει να απορροφάει το νερό καλά. Μπορείς να το κλαδέψεις αφού θα έχει ανθίσει την άνοιξη.

Που μπορείς να το αγοράσεις: Σε φυτώρια.

Κρύψε τις εξωτερικές κατασκευές

Υπάρχουν συγκεκριμένα μέρη σε μια αυλή τα οποία μπορούν να δείχνουν πολύ πιο όμορφα με τη βοήθεια των φυτών, όπως τα υπόστεγα, το γκαράζ και τα μέρη που μπορεί να δουλεύει κάποιος. Τοποθετώντας φυτά αλλά και λουλούδια αυτά τα μέρη θα γίνουν πολύ πιο όμορφα.

Μπορείς να προσθέσεις στηρίγματα και ξύλινες σανίδες για να δημιουργήσεις ένα ράφι εξωτερικά και πάνω από τα παράθυρα. Μπορείς μετά να τοποθετήσεις γλάστρες από φαιμπεργκλάς και να φυτέψεις πολύχρωμα λουλούδια σε αυτά.

διακόσμηση κήπου

Με αυτόν τον τρόπο θα κρύψεις την κατασκευή και θα δώσεις μια ομορφιά στο σπίτι. Μπορείς να τοποθετήσεις φτέρη σε γλάστρες και να τις τοποθετήσεις περιμετρικά. Το να φέρεις τα φυτά και τα λουλούδια όσο πιο κοντά στο σπίτι θα κάνει το όλο μέρος πολύ πιο όμορφο και μαγευτικό.

Δημιούργησε έναν παράδεισο στον κήπο σου

Δημιούργησε έναν παράδεισο στον κήπο σου, μια όαση, ένα μέρος που θα μπορείς να αποδράσεις. Αυτό μπορείς να το κάνεις με το να τοποθετήσεις μονοπάτια, περιφραγμένα ρυάκια, κρυφά δωμάτια και να φτιάξεις μια μοναδική θέα στον κήπο σου.

Μπορείς να δημιουργήσεις μέρη που θα καλείς τους φίλους σου για ποτό και θα απολαμβάνετε τον κήπο. Έχεις την ευκαιρία να γίνεις δημιουργικός και να φτιάξεις ένα σιντριβάνι από φυτά, ένα άγαλμα ή ακόμη και ένα παγκάκι. Θα φτιάξεις τον δικό σου μυστικό κήπο, ο οποίος θα απέχει μόνο μερικά δευτερόλεπτα από την μπροστινή πόρτα του σπιτιού σου.

μεταμόρφωση κήπου παράδεισος

Απόλαυσε τα χρώματα όλο τον χρόνο

Η στιγμή που αρχίζουν να βγαίνουν τα πρώτα πολύχρωμα άνθη είναι μοναδική. Είναι η πιο μαγική και απολαυστική στιγμή όχι μόνο για τους κηπουρούς, αλλά και για όλους όσους έχουν κήπους αλλά φυσικά και για τους περαστικούς που απολαμβάνουν το θέαμα.

Είναι καλό να καλλιεργούμε φυτά που λατρεύουν τα ζεστά καλοκαίρια και τους ήπιους χειμώνες και φαίνονται υπέροχα όλο τον χρόνο. Μπορείς να διαλέξεις διαφορετικά φυτά που θα κοσμούν την βεράντα, τα γραμματοκιβώτια και όποιον χώρο επιλέξουμε εμείς.

χρωματιστά λουλούδια για τον κήπο

Οδηγός επιλογής λουλουδιών
Άνοιξη: Αζαλέα, νάρκισσος, ορχιδέες, σκυλάκια, γλυσίνα, ίριδα και παιώνια.
Καλοκαίρι: Ορτανσία, ημεροκαλλίδα, γαρδένια, κρινάκια, μυρτιά, βαλσαμίνη, ζίννια.
Φθινόπωρο: Πανσές, άστερ, σφένδαμο, καμέλια, λιόπρινο, κρόκος, χρυσάνθεμα.
Χειμώνας: Ίληξ ο σπονδυλωτός, πικέα, αμαρυλλίς, τριανταφυλλιές, δεντρολίβανο, μανόλια, κυδωνιά, κρόκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here