5 Μεγάλα λάθη που κάνετε στο βάψιμο των ντουλαπιών της κουζίνας

0
βάψιμο ντουλαπιών κουζίνας

Το βάψιμο των ντουλαπιών κουζίνας είναι ένα must αυτό τον καιρό. Αρκετοί decorators και Restorators έχουν γεμίσει τα social media με φανταστικές ιδέες και συνδυασμούς χρωμάτων που πραγματικά σε αφήνουν άφωνο.

Υπάρχουν όμως και βασικοί κανόνες στο βάψιμο ή την ανακατασκευή των ντουλαπιών, όχι μόν της κουζίνας αλλά σε κάθε είδους ντουλάπα που έχουμε μέσα στο σπίτι μας. Σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσουμε για τα 5 Μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε όταν πρόκειτε να βάψουμε τα ντουλάπια μας

1. Δεν δίνετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο

“Αυτό δεν είναι ένα χαλαρό έργο της Κυριακής”, λέει ο Sherry Petersik, ο οποίος, μαζί με την σύζυγό του, γράφουν άρθρα για την ανακατασκετή και την ανανέωση της κουζίνας στο blog τους “Young House Love”.

Οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται ότι είναι δουλειά για το Σαββατοκύριακο, αλλά χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις έως επτά ημέρες για τον σωστό χρόνο προετοιμασίας (και διαλείμματα, φυσικά).

Οπότε αναμφίβολα δεν χρειάζονται βιασύνες όταν πρόκειται για κάτι που θέλει χρόνο, ένα σωστό και επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάντε προετοιμασία, σκεφτείτε το κάθε τι και μετά ξεκινήστε.

2. Δεν καθαρίζετε τις Ξύλινες επιφάνειες

Δεν έχει σημασία πόσο καθαρή πιστεύετε ότι είναι η κουζίνα σας, πρέπει να σκουπίσετε τα πάντα με ένα καθαριστικό αφαίρεσης λίπους. Διαφορετικά, όταν προσθέτετε μια βαφή με βάση το νερό, η βαφή δεν θα κολλήσει.

3. Δεν αφαιρείτε της πόρτες και τα συρτάρια

Αυτό είναι ένα κρίσιμο πρώτο βήμα: Αφαιρέστε όλες τις πόρτες, τραβήξτε τα συρτάρια έξω, αφαιρέστε τα πόμολα και τους μεντεσέδες. Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρόνο βάφωντας τα πάντα – μεντεσέδες και άλλα ενώ είναι ακόμα στη θέση τους.

Και φυσικά αυτό είναι τεράστιο λάθος γιατί δεν πρόκειται για μακροπρόθεσμη αποκατάσταση. “Τα ντουλάπια και το υλικό σας θα αρχίσουν να εμφανίζουν σημάδια φθοράς μέσα σε ένα μήνα – ή ακόμα και αμέσως. Το αμέσως επόμενο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα καλύψετε με χαρτοταινία, να βάψετε και μετά να την αφαιρέσετε.

4. Παρακάμπτετε το τρίψιμο

Ακόμα κι αν τα ντουλάπια σας βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, θα πρέπει να τα τρίψετε ώστε να φύγει το χρώμα. Χρησιμοποιήστε γυαλόχαρτο (150 ή 200) και απλά δώστε σε όλες τις επιφάνειες μια γρήγορη λείανση. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε να φανεί το ξύλο, Θέλουμε μόνο η επιφάνεια να μοιάζει με γυαλιστερό ματ.

5. Επιλογή φθηνού χρώματος

Εφόσον πρόκειτε για την κουζίνα του σπιτιού μας ή ακόμα και για τα δωμάτια, ΜΗΝ επιλέγετε ένα φθηνό χρώμα. Με ένα αξιόπιστο και καλό χρώμα θα ςχετε ένα ομαλότερο φινίρισμα. Μην λυπηθείτε τα λίγα χρήματα παραπάνω, να είσαστε σίγουροι ότι θα “πιάσουν τόπο”.

Συμπέρασμα

Πριν ξεκινήσετε να βάψετε ή να ανακατασκευάσετε τα ντουλάπια της κουζίνα σας, αφιερώστε χρόνο ώστε να σκεφτείτε όλες τις λεπτομέρειες. Μην λυπηθείτε τα λίγα χρήματα παραπάνω για ένα καλό χρώμα και αν τελικά δεν μπορείτε να το καταφέρετε προσλάβετε έναν ειδικό.

Δεν πρόκειται για κάποιο μη εμφανές σημείο του σπιτιού σας, πρόκειται για ένα μέρος το οποίο είναι εμφανές και δίνει ζωντάνια στο σπίτι μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here