Πως λειτουργεί το κλιματιστικό με μεγαλύτερη απόδοση

0
κλιματιστικό

Το καλοκαίρι συνήθως η χρήση του κλιματιστικού είναι ασταμάτητη. Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, η απόδοση του κλιματιστικού πέφτει αισθητά. Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να δώσετε ώθηση στην ψύξη του σπιτιού σας μεγαλώνοντας την απόδοση και μειώνοντας τα έξοδα.

Αφήστε τον θερμοστάτη ήσυχο!

Λίγοι είναι αυτοί που ρυθμίζουν τον θερμοστάτη στους 25 βαθμούς και αφήνουν το κλιματιστικό να κάνει την δουλειά του. Το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων τον χαμηλώνει περισσότερο και αφού η θερμοκρασία πέσει κάτω από το επιθυμητό το αυξομειώνει κατά βούληση.

Δυστυχώς, αυτός δεν είναι ο σωστός τρόπος χρήσης του κλιματιστικού σας. Ρυθμίστε το στους 25 βαθμούς σταθερά για το καλύτερο αποτέλεσμα και αφήστε την συσκευή να κάνει τα υπόλοιπα. Η αίσθηση ότι κάνει “μία κρύο – μία ζέστη” θα εξαφανιστεί και θα έχετε την σταθερή θερμοκρασία να νιώθετε άνετα.

Κλείστε τις κουρτίνες

Το φυσικό φως μειώνει τα έξοδα φωτισμού, αλλά στην περίπτωση της ψύξης του δωματίου λειτουργεί αντίστροφα. Ειδικά για τα σπίτια με παράθυρα που βλέπουν ανατολικά ή δυτικά, τα δωμάτια με την μικρότερη κίνηση θα βοηθήσουν στην ψύξη του σπιτιού, εφόσον αυτά παραμείνουν σκιερά τις μεσημεριανές ώρες.

Εξαλείφοντας την άμεση επαφή με τον ήλιο στο σπίτι σας, Θα αφαιρέσετε φόρτο εργασίας από το κλιματιστικό σας. Το απόγευμα μπορείτε επίσης να ανοίξετε τα παραθυρόφυλλα για λίγο, ώστε να απομακρυνθεί η ζέστη από το εσωτερικό του σπιτιού.

Χρησιμοποιήστε τον ανεμιστήρα

Σε μία ήπια μέρα, μπορείτε να κλείσετε το κλιματιστικό σας το βράδυ. Ανεμιστήρες οροφής και επιδαπέδιοι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σας για δροσιά. Οι ανεμιστήρες καίνε αρκετά λιγότερο ρεύμα, οπότε έτσι θα επιτύχετε και μεγαλύτερη οικονομία.

Στις πολύ ζεστές μέρες, ο ανεμιστήρας θα σας βοηθήσει να μεταφερθεί ο κρύος αέρας σε όλο το σπίτι. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι τόσο καλό ώστε να χρειαστεί να ρυθμίσετε τους βαθμούς του θερμοστάτη υψηλότερα!

Απομακρύνετε τον ζεστό αέρα

Ο ζεστός αέρας οδηγείται πάντα προς τα πάνω. Με αυτό κατά νου, μπορείτε να βοηθήσετε στην απομάκρυνση του ανοίγοντας τον εξαερισμό για λίγη ώρα στα μπάνια. Ακόμα ένας τρόπος είναι η χρήση του απορροφητήρα στην κουζίνα σας!

Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα

Όταν ο κόσμος λέει, “δεν φταίει η θερμοκρασία αλλά η υγρασία”, έχει δίκιο. Αν έχετε αφυγραντήρα, ανάψτε τον όταν νιώσετε ότι η θερμοκρασία ανεβαίνει. Ο συνδυασμός αφυγραντήρα, ανεμιστήρα και κλιματιστικού θα σας δώσει την λύση ακόμα και στις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού!

Τοποθετήστε το κλιματιστικό σας μακριά από τον ήλιο

Η ιδανική θέση για την κεντρική μονάδα κλιματισμού είναι στο βόρειο μέρος του σπιτιού όπου υπάρχει σχεδόν πάντα σκιά. Αυτό φυσικά δεν είναι πάντα πρακτικό, αλλά υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να το επιτύχετε.

Φυτεύοντας μικρά δέντρα η τοποθετώντας μεγάλες γλάστρες δίπλα του, θα σας λύσει τα χέρια για την δημιουργία σκιάς στη μονάδα κλιματισμού σας. Εκτός αυτού, θα δροσίσετε και θα ομορφύνετε τον συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού σας.

Κάντε τις δουλειές του σπιτιού στην σωστή ώρα της ημέρας

Αρκετές δουλειές του σπιτιού δημιουργούν θερμότητα που σε ήδη ζεστές μέρες είναι ανεπιθύμητη. Το μαγείρεμα στην κουζίνα, η λειτουργία του στεγνωτήριου, η ηλεκτρική σκούπα και το σιδέρωμα είναι μερικές από αυτές.

Βάλτε στο απογευματινό σας πρόγραμμα όσες περισσότερες από αυτές μπορείτε. Πολλές μπορούν να γίνουν ακόμα και το βράδυ. Για παράδειγμα, στεγνώστε τα ρούχα σας τις νυχτερινές ώρες και σιδερώστε το πρωί. Έτσι θα βοηθήσετε την συνολική ψύξη του σπιτιού αποφεύγοντας δραστηριότητες τις πολύ ζεστές ώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here